Voltige i Norge får et løft med FEI solidarity programme

Det er med stor glede vi kan meddele at Norges Rytterforbund har fått tildelt midler gjennom FEI solidarity programme.

av
Ingvild Lillefjære
Foto: NRYF

FEI solidarity er et program som skal bidra til at nasjonale forbund får hevet nivået på grenen i sitt land. Midlene skal brukes til kompetansehevende kurs til nytte for alle nivåer i voltige. I tillegg medfører programmet muligheten til å søke om ytterligere kurs for trenere, samt å delta i konkurransen «FEI World Challenge Competition».

Første workshop i programmet blir arrangert på landsleir hos Sandnes og Jæren Rideklubb 18.-21. april, og består av teori og praksis for dommere, trenere, utøvere og arrangører. Kurset avsluttes med stevne der kursdeltagerne får testet seg i en konkurransesituasjon. FEI stiller med kursholdere i form av internasjonal dommer og trener. Totalt sett går programmet over tre år, og det vil gi økt kompetanse i alle ledd i voltigesporten i Norge. Det vil også kunne gi ringvirkninger som økt rekruttering til sporten, mer aktivitet i klubbene og flere toppidrettsutøvere i grenen.

Sportsutvalget i voltige er svært takknemlig for at Norge har blitt valgt ut til dette programmet, og ser med glede fram til satsning på denne grenen i årene framover.

Du kan lese mer om FEI solidarity programme her: The Aim | FEI

Relaterte artikler