Voltige

Voltige i Norge får et løft med FEI solidarity programme

Det er med stor glede vi kan meddele at Norges Rytterforbund har fått tildelt midler gjennom FEI solidarity programme.

Foto: NRYF
av
Ingvild Lillefjære

FEI solidarity er et program som skal bidra til at nasjonale forbund får hevet nivået på grenen i sitt land. Midlene skal brukes til kompetansehevende kurs til nytte for alle nivåer i voltige. I tillegg medfører programmet muligheten til å søke om ytterligere kurs for trenere, samt å delta i konkurransen «FEI World Challenge Competition».

Første workshop i programmet blir arrangert på landsleir hos Sandnes og Jæren Rideklubb 18.-21. april, og består av teori og praksis for dommere, trenere, utøvere og arrangører. Kurset avsluttes med stevne der kursdeltagerne får testet seg i en konkurransesituasjon. FEI stiller med kursholdere i form av internasjonal dommer og trener. Totalt sett går programmet over tre år, og det vil gi økt kompetanse i alle ledd i voltigesporten i Norge. Det vil også kunne gi ringvirkninger som økt rekruttering til sporten, mer aktivitet i klubbene og flere toppidrettsutøvere i grenen.

Sportsutvalget i voltige er svært takknemlig for at Norge har blitt valgt ut til dette programmet, og ser med glede fram til satsning på denne grenen i årene framover.

Du kan lese mer om FEI solidarity programme her: The Aim | FEI

Relaterte artikler