Velykket feltrittshelg

2 og 3 mars ble det gjennomført grenkonferanse og konferanse for teknisk personell feltritt. Mange spennende innslag, diskusjoner og gode samtaler resulterte i en vellykket helg og mye motivasjon for kommende sesong.

av
Ingvild Lillefjære
Foto: NRYF

Lørdag var det duket for grenkonferanse med flere lærerike innslag. Elin Heistad satte fokus på feltritt i fremtiden med hestevelverd, samarbeid og hvordan vi kan fremsnakke vår fantastiske sport. Foredraget hennes var ledsaget av gruppearbeid der deltagerne selv fikk diskutere problemstillingene. Veterinær Per Martens snakket om hvordan vi kan forebygge skader hos feltrittshesten, et tema som spesielt fenget alle rytterne som hadde tatt turen til Ullevål denne lørdagen. Helt til sist hadde vi besøk av Jørgen Benestad-Johansen som gjennom sitt arbeid i Norges Idrettsforbund og Norske Amerikanske Idretters forbund har mye kunnskap om lagspill og delekultur i individuelle idretter. Gjennom egne og andres erfaringer formidlet han viktigheten av å stå sammen selvom man er konkurrenter. Bare slik kan vi løfte nivået på hele sporten, og dermed gir det rom for vekst og utvikling for alle utøvere. En virkelig inspirerende avlutning på dagen. Lørdagen ble også brukt til gjennomgang av terminliste, regnskap og presentasjon av ny landslagskolleksjon, samt et velfortjent minneord om Anton Granhus som dessverre gikk bort i fjor.

Søndag var teknisk personell i fokus, og Kirsten Arnesen ledet an store deler av dagen. Kirsten er NSO (National Safety Offiser) og startet dagen med rapport fra FEI eventing seminar 2024. Deretter var det lagt opp til gruppearbeid, som resulterte i gode diskusjoner og innspill som tas med videre. Lars Christensson hadde sendt oss videoer fra CCI4* i Portugal, og også sine betraktninger rundt banebygging og MIM-hinder. Dagen ble avluttet med gjennomgang av reglementsendringer og videre planer for utdanning av teknisk personell.

I løpet av helgen ble det også delt ut heder og ære til noen av de som fortjente det:

Tomter Rideklubb for uvurderlig innsats for rekruttering til Norsk Feltritt

Cristina Dorati Bjerkåsholmen og Inger Lise Løken for iherdig innsats og engasjement for Norsk Feltritt

Ullensaker Rideklubb for fantastiske stevnearrangement i Norge


Det ble også delt ut diplomer for Knøttecupen 2023:

1. plass: Tomter Rideklubb med 39 sløyfer

2. plass: Selbu Rideklubb med 15 sløyfer

3. plass: Orkdal Rideklubb med 14 sløyfer

Takk til alle som møtte opp og bidro til en vellykket konferansehelg, vi ser frem til å se alle på stevnearenaer rundt omkring i landet i 2024.

Relaterte artikler