Velger ny vei etter 12 år for ryttersporten

Det er ikke få ryttere som på en eller annen måte har støtt på sportskoordinator Heidi Nässelqvist i løpet av de siste drøye 12 årene. Hun har løst store og små oppgaver, tatt ulike utfordringer på strak arm og sørget for at både enkeltryttere og sporten som helhet har hoppet videre. Nå er det Heidis tur til å gå videre. Etter 12 år i jobben, vil hun nå prøve noe nytt - Jeg har lært utrolig mye og er veldig takknemlig for muligheten jeg har fått. Det er en tid for alt, og nå føler jeg at det er på tide å prøve noe nytt, forteller Heidi.

av
Øyvind Larsen Tolgensbakk
Sportssjef Nina Johnsen sammen med Heidi Nässelqvist under Nordisk mesterskap i Drammen.

-Jeg begynte i Norges Rytterforbund i 2009 og ble da ansatt som sportssekretær. Året etter åpnet det seg en mulighet til å søke på sportskoordinator sprang, og dette var en stilling jeg ønsket meg veldig ettersom jeg hadde drevet med sprang på hobbybasis selv. Desember 2010 ble jobben min, forteller Heidi.

Og siden da har Heidi blitt et kjent ansikt, særlig innenfor sprangmiljøet. Oppgavene har vært mange og allsidige i en sport som har vokst og utviklet seg. Det har blitt mange opplevelser og Heidi har gode minner å ta med seg videre.

– Jeg har fått være med på mange store mesterskap i løpet av disse årene, men EM ponni i Polen 2021 var et desidert høydepunkt. At Norge i tillegg endte opp med en historisk bronsemedalje for lag var helt rått å være med på, smiler Heidi.

Jeg tar av meg hatten for alle de fantastiske menneskene som er med på å drive sporten vår videre.


Heidis oppgaver har dreiet seg mye om utøverne, hun har vært tett på de idrettslige begivenhetene, men jobbhverdagen har også omfattet de som sørger for å holde hjulene i gang – de som er rundt den enkelte rytter, de som stiller opp enten frivillig eller med kompetanse de har tilegnet seg for å være ressurspersoner i sporten.

-Jeg tar av meg hatten for alle de fantastiske menneskene som er med på å drive sporten vår videre. De som stiller opp helg etter helg, og kveld etter kveld. Frivillige i klubbene, teknisk personell, foreldre, trenere, besteforeldre og alle som legger til rette for de som ønsker å konkurrere med hest. Dere er helt gull, stråler Heidi og fortsetter:

-Jeg har lært ufattelig mye, og det har vært ordentlig gøy å følge de flinke rytterne våre gjennom mange år. Det er så mange fine mennesker i denne sporten som har gitt meg stor glede. Jeg kommer til å savne alle som har gitt meg både glede og hodebry gjennom disse årene, og ikke minst kommer jeg til å savne mine gode kolleger på kontoret. Jeg tar virkelig med meg drøye 12 uforglemmelige år i Norges Rytterforbund videre, avslutter hun.

-Vi takker Heidi for enorm innsats gjennom sin tid hos oss. Heidi har et varmt hjerte for ryttersporten, og har vist dette gjennom stort engasjement i sin jobb som sportskoordinator. Vi mister en tilstedeværende og dyktig kollega, men vi har samtidig full forståelse for at det nå er tid for å prøve noe nytt. Vi takker Heidi så mye for jobben hun har lagt ned som sportskoordinator, og ønsker henne masse lykke til videre i arbeidslivet, sier generalsekretær Beate Heieren Hundhammer.

Heidi vil jobbe ut sin oppsigelsestid frem til sommeren.

Relaterte artikler