Trygg på trening med e-læringsmodul

Trygg på trening er et gratis kurs for trenere og frivillige som skal gjøre klubben tryggere for barn, utviklet i samarbeid med Redd Barna. Nå foreligger kurset også med en e-læringsmodul for å gjøre det enklere å ta kurset.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Illustrasjon: Redd Barna

Trygg på trening-kurset spesielt tilpasset ryttersporten ble lansert for to år siden, med mål om at alle klubber skal gjennomføre kurset. Det er laget for at klubbene selv skal holde det i egen klubb ved å bestille kurspakken og holde kurset i klubben, hvilket tar 1,5 til 2 timer. Kurset gir trenere og frivillige kompetanse om hva seksuelle overgrep og vold er, hvordan man kan forebygge dette i egen klubb og hva man skal gjøre om man er bekymret for et barn. Kurset skal gjøre idrettsarenaen til et trygt sted for barn.
Dersom din klubb ønsker å ta kurset, kontakter du utviklingskonsulent i NRYF Are Hvaal-Garnaas og får tilsendt kursmateriell.

Det er nå lansert en e-læringsmodul som gjør det enklere for hver enkelt å ta kurset. Med dette slipper klubben å kalle inn til en felles samling for å holde kurset. For å ta e-læringskurset må man logge seg inn med idrettens ID – dette kurset forutsetter altså at man er en del av idretten.

E-kurset kan søkes opp i Min idrett under «Finn et kurs».

Trygg på trening er allerede igangsatt både med trenere i forbindelse med trener-utdannelsen i regi av NRYF, kurset er en del av modulkurset «Bærekraftige rideskoler» og det er også i ferd med å bli implementert i klubbutvikling.

Se mer om Trygg på trening innen NRYF her

Relaterte artikler