NRYF

Tre rideklubber mottok støtte til Agria Naturbane

Lørdag under Kingsland Oslo Horse Show ble det avslørt hvilke tre klubber som i år mottar 40 000 kroner hver i støtte til å utvikle en Agria Naturbane. Seniorrådgiver Kjell Myhre fra Norges Rytterforbund og administrerende direktør i Agria Dyreforsikring, Marianne Broholm Einarsen, kunne gratulere Molde Hestesportsklubb, Askim Rideklubb og Storhaug Rideklubb.

Foto: Norges Rytterforbund
av
Øyvind Larsen Tolgensbakk

Agria Naturbane er et viktig ledd i #stopphalthet-kampanjen hvor Agria Dyreforsikring og Norges Rytterforbund ønsker å inspirere til variert trening av hesten og legge til rette for at flere rideanlegg bruker naturen rundt seg.

-Samarbeidet med Agria i #stopphalthet-kampanjen og Agria Naturbane åpner for at flere rideklubber kan ta i bruk mulighetene de har rundt seg for hestenes beste. Dette handler om helse, holdbarhet og hestevelferd, noe vi og Agria Dyreforsikring brenner for, sier Beate Heieren Hundhammer, generalsekretær i Norges Rytterforbund.

Stor interesse

Etter fjorårets engasjement og høye søkertall, ønsket Agria og Norges Rytterforbund å videreføre konseptet. Derfor ble det åpnet for en ny søkeprosess i sommer slik at rideklubber tilsluttet forbundet kunne søke om støtte til å etablere eller oppgradere en naturbane.

- Det er i overkant av 300 rideklubber tilknyttet Norges Rytterforbund og av disse fikk vi inn 47 søknader! Det høye søkertallet sier mye om både interessen og behovet for naturbaner, sier Marianne Broholm Einarsen.

- Vi gratulerer Askim Rideklubb, Storhaug Rideklubb og Molde Hestesportsklubb med tildelingen av disse midlene og håper dette i tillegg til den verdi det har for hestene også gir rytterne stor glede, sier Beate.

#stopphalthet

Hvert år rammes mange hester av skader på bein og høver. Med kampanjen #stopphalthet ønsker Agria sammen med Norges Rytterforbund, hesteveterinær Lars Olaf Moen, hovslager Aksel Vibe, dressurrytter Helena Liholt Gulli og sprangrytter Hege Tidemandsen Larsen øke kunnskapen om halthet. Et viktig mål er økt fokus på holdbart hestehold hos ryttere og hesteeiere gjennom inspirasjon og informasjon.

Les mer om #Stopphalthet her!

Ny søknadsrunde i 2022

Agria og Norges Rytterforbund ønsker å videreføre konseptet, og vil i løpet av neste år igjen åpne for å motta søknader fra rideklubber tilsluttet forbundet som ønsker å lage eller oppgradere en naturbane. Mer informasjon om dette vil komme på rytter.no.

Relaterte artikler