Som å komme inn i Hall of Fame

President Tore Sannum hadde ett hederstegn å dele ut under Ryttertinget – og det gikk til en person med over 40 engasjerte år i ryttersporten bak seg: Ivar Alme.

av
Øyvind Larsen Tolgensbakk

Foto: Sille Kasin

Prosentandelen i den norske hestesporten som på et eller annet vis har sett, hørt eller møtt Ivar Alme er ganske stor. Hans roller over verv har vært og er mange – og har man ikke møtt på ham i noen slik forbindelse, så er sjansen stor for at man har hørt ham. Som speaker ved store og små, nasjonale og internasjonale stevner, bidrar Ivar til ryttergleden for et bredt publikum.

Her er begrunnelsen bak tildelingen av Norges Rytterforbunds Hederstegn

Ivar Alme har vært engasjert i rytterforbundet i mer enn 40 år, som medlem og styremedlem i Drammen og Omegn Rideklubb og som sprangdommer og steward. Han har hatt ulike roller i Buskerud Rytterkrets, herunder kurslærer for sprangdommere og i KR I. Sist, men ikke minst har han vært medlem av Teknisk Komité reglement (TKr) i en mannsalder, noe han fortsatt er.
Han har et stort engasjement for norsk ryttersport, både lokalt og sentralt. På grunn av sitt mangeårige verv som sprangdommer og som medlem av TKr, innehar han en unik kompetanse om NRYFs konkurransereglement. Han er derfor hyppig brukt som kurslærer for nye generasjoner av teknisk personell og for nye konkurranseryttere som skal ta Grønt kort.

Ivar tok ordet på TEAMS etter presidenten:

-Den lille gutten fra Lier som begynte på rideskole på 60-tallet så vel ikke helt dette for seg, innledet Ivar takknemlig under tinget. – Jeg setter stor stor pris på utmerkelsen som jeg har fått, til tross for min noe i beste fall middelmådige banebyggerkarriere - håper min dommerkarriere har vært noe bedre! Dette er jo som å komme inn i Hall of Fame dette her, så jeg er svært stolt, glad, takknemlig og ikke minst ydmyk. Hvis jeg får lov, skal jeg fortsette de ti årene jeg har igjen før jeg faller for aldersgrensen som dommer!

PS! Vil du se hvem som er i Hall of Fame fra før, så klikk deg inn her!

Relaterte artikler