Rideskole nummer 200!

Norges Rytterforbund, Norsk Hestesenter og Bransjeforeningen for Rideskoler lanserte tidligere i år nettsiden «rideskoler.no» - som viser veien både til og for rideskolene. Nå har vi rundet 200 rideskoler på vårt rideskolekart!

av
Øyvind Larsen Tolgensbakk
Kady Besseberg og Stutteri Enga ble rideskole nummer 200 på kartet til rideskoler.no. Her er Kady sammen med Engas Naranja. Foto: Avlshest.no

Nettsiden rideskoler.no gjør det enklere for de som ønsker å starte med ridning, blant annet ved at man gjennom en egen kartfunksjon med få klikk kan finne nærmeste rideskole med tilhørende kontaktinformasjon. Ridelærertraineen ved Norsk Hestesenter, Tone Farestveit, er den som har fulgt opp og samlet rideskolene i kartet. — Det er veldig stas at det nå er 200 rideskoler på kartet. Det er et mål vi har sagt at vi skal klare før sommerferien. Nå er neste delmål 250, smiler Tone. Måloppnåelsen ble som seg hør og bør feiret med kake.

Det var flere med «i kampen» om å bli nummer 200, men den som plinget inn akkurat på rett tid var Stutteri Enga som drives av Kady Besseberg - og hun får dermed et gratis medlemskap i Bransjeforeningen for rideskoler.

Nettverk og samhold

Kady Besseberg forteller at det var ei venninne som fortalte om nettsiden. — Og der ville jeg veldig gjerne være med, så jeg tok kontakt, smiler hun, og forteller at hun har vært i bransjen i over 30 år. — Det er veldig positivt med en slik side, og at vi gjør noe sammen. Det er også bra å være registrert på kartet, det er viktig for de som skal finne en rideskole som passer å ha en oversikt og vite hva som tilbys. Kady har mer eller mindre fullt belegg i rideskolen sin, så det er ikke primært nye kunder som umiddelbart er viktigst for den erfarne ridelæreren. — For meg er det nettverk, samhold i bransjen og utveksling av informasjon som er viktigst. Det at vi kan lære av hverandre, og at man kan samle tilbud om f.eks. kurs og samlinger for oss ridelærere på et sted er nyttig, og gjør det lettere å få med seg.

Rideskoler.no er laget for både de som skal ri, men også for at alle som driver rideskole skal få en felles plattform for å komme i kontakt med hverandre. Et sted hvor man kan øke sin egen kompetanse, og holde seg oppdatert på aktuelle saker som er viktig for driften.

Kady har drevet med hest siden hun var barn, og er utdannet agronom og trinn II fra Starum. Hun har jobbet fulltid med hest siden 1987, var stallmester og rideskolesjef i Lier i fra 1989 til 2010, og driver nå Stutteri Enga. På stutteriet avles norsk varmblods, til både sprang og dressur, samt shirehest. På rideskolen sin underviser hun i små grupper, og hestene er velutdannede og trygge. Flere av hestene har gått de høye klassene i dressur og er utmerket som læremestere, og har nå en god pensjonisttilværelse hos Kady, med masse utegang, turridning og lett arbeid.

Jeg brenner for den jobben jeg har, og jeg liker veldig godt grasrota og lære folk å ri. Her skal alle ha det bra, både hester, folk og meg selv, avslutter en engasjert Kady.

Kady Besseberg

Vil du være med på kartet?

Driver du rideskole, og ønsker å være med på kartet? Send en e-post til rideskolekart@gmail.com.

Relaterte artikler