Troms Rytterkrets

Regionsmesterskap i sprang for Troms Rytterkrets

Sist helg avholdt Troms rytterkrets Regionsmesterskap for ponni og hest. Vertskap for mesterskapet var Skånland Stall og Rideklubb (Skån).

Sølv- og gullvinner i 120cm med kretsleder i Troms Rytterkrets og sprangdommer, Stine Stangeland Haldorsen
av
Troms Rytterkrets

Regionsmesterskap Troms Rytterkrets

Sist helg avholdt Troms rytterkrets Regionsmesterskap for ponni og hest. Vertskap for mesterskapet var Skånland Stall og Rideklubb (Skån). Fredagen ble det avholdt kvalifiseringsklasser og flere ekvipasjer ble dermed kvalifisert for deltakelse. Deltakende klubber var: Harstad Rytterklubb, Harstad Ride og kjøreklubb (HRRK), Langøya Rideklubb (Lang), Tromsø Ryttersportsklubb (TRSO), Nordreisa Rideklubb (Nord), Skjomen Idrettslags Ryttergruppe (SIL) og Midt-Troms og omegn Hestesportsklubb (Midt). Det var godt med påmeldte og Troms Rytterkrets så frem til å få arrangere mesterskapet, som for øvrig erstatter det tidligere Kretsmesterskapet i sprangridning. Kretsen har igjennom flere år sett at interessen for mesterskap har vært til stede, men at deltakermassen har vært liten på grunn av aldersmessige og nivåmessige utfordringer. RM forventes å være et bedre alternativ, da det favner flere ekvipasjer hvor alder og nivå ikke kolliderer. Banebygger Jørn Tidemandsen har bygget for arrangørklubben i flere år og sørget også i år for gode baner.

I Lett C ponni var det tre startende og tre plasserte. Med null feil igjennom mesterskapet ble Ragna Amalie Olsen Stora (HRRK) og «Berderrig Lady» (kat. 2) vinneren av mesterskapet. Sølv gikk til Bella Marie Kanebog og «Nyheims Maika» (kat. 1) og bronse gikk til Caspian Edvardsen Norheim med «Coolfinn Larry» (kat. 1), begge fra arrangørklubben.

Lett B ponni favnet også tre startende. Tora Madelen Steffensen og «Orchids Aram» (Lang) slo til med gode runder. Null feil og dermed velfortjent sier i mesterskapet for dem. Rebecca Holand-Roth og «Kerry Jack», med totalt 8 feil sikret seg sølv og Elle Marie Haldorsen Tollefsen med «Corderry Tom» tok bronse. Sølv- og bronseekvipasjene rir begge for Skånland Stall og rideklubb.

RM i 90cm hest hadde seks startende. Gull gikk til Oda Madelen Lillegård Løtveit og «Aron Ley» (HRRK) med null feilpoeng i begge avdelinger. For å avgjøre sølv- og bronse ble det omhopning mellom Marie Høve Johansen og «Hoelgaards Detroit» (Lang) og Emma Sørensen Edvardsen (TRSO) med «Mora». Førstnevnte red en sikker og feilfri runde, mens Marie red litt raskere, men dessverre med en bom ned. Dermed ble det sølvmedalje på Marie og «Detroit» og bronse på Emma og «Mora».

I 100cm hest deltok fem ekvipasjer. Gull og sølvmedaljen måtte avgjøres ved omhopning mellom to ekvipasjer fra Midt-Troms og omegn hestesportsklubb. Hanna Malene Pettersen/»Berberis» og Alexandra Moland/»Gørklintgårds Mali», red begge raskt og feilfritt, men Hanna Malene og «Berberis» var raskest og sikret seg dermed gull i mesterskapet. Sølv gikk velfortjent til Alexandra og «Mali». Bronse gikk til Alba Gonzalez og «Gammelgaards Nena» fra Skjomen.

Siste RM klasse var 120cm hest. Her var det tre ekvipasjer til start. Vinner av RM 120cm hest ble Stine Nilsen Brodtkorp og «Quality» fra arrangørklubben. Sølv gikk til Emma Pauline Salen Sørli og «Calvero» fra Harstad Rytterklubb. Bronse fikk Isabella Holand-Roth med «S.E Captain Hastings», også hun fra arrangørklubben.

Styret i Troms Rytterkrets er svært fornøyde med å få avholdt mesterskapet og rammene rundt har også bidratt til at stevnet ble intet annet enn vellykket. Vi vil gratulere alle medaljører og samtidig sende en stor takk til arrangørklubben for et meget godt gjennomført stevne.

RM Lett C Ponni fra høyre:

Gull: Ragna Amalie Olsen Storå/«Belderrig Lady»

Sølv: Bella Marie Kanebog/«Nyheims Maika»

Bronse: Caspian Edvardsen Nordheim/«Coolfinn Larry»

RM Lett B Ponni fra høyre:

Gull: Tora Madelèn Steffensen/«Orchid’s Aram»

Sølv: Rebecca Holand-Roth/«Kerry Jack»

Bronse: Elle Marie Haldorsen Tollefsen/«Corderry Tom»

RM 90cm fra høyre:

Gull: Oda Madelen Lillegård Løtveit/«Aron Ley»

Sølv: Marie Høve Johansen/«Holgaards Detroit»

Bronse: Emma Sørensen Edvardsen/«Mora»

RM 100cm fra høyre:

Gull Hanna Malene Pettersen/«Berberis»

Sølv: Alexandra Molund/«Gørklintgaards Mali»

Bronse: Alba Gonzalez/«Gammelgaards Nena»

RM 120cm fra høyre:

Gull: Stine Marie Nilsen Brodtkorp/«Quality»

Sølv: Emma Pauline Salen Sørli/«Calvero»

Bronse: Isabella Holand-Roth/«S.E. Captain Hastings»

Hilsen Styret i Troms Rytterkrets

Relaterte artikler