Sprang

Regionalsamling i sprang

Norges Rytterforbund arrangerer pilotprosjekt av regionalsamling hos Tromsø Ryttersportsklubb fredag 3.desember og lørdag 4.desember.

av
Heidi Nässelqvist

Bakgrunn og hensikt med regionalsamlinger:

Intensjonen med innføring av offisielle NRYF-samlinger med felles fagplaner for regionsnivå er at NRYF ønsker en rød tråd i utdannelsen av ryttere fra klubb til landslag. Vi ønsker at alle våre medlemmer skal få samme tilbud om kompetanse uavhengig av hvilken region de kommer fra, og at de som kommer på landslaget har likt faglig fundament.

Et viktig punkt i utviklingen av fagplanene er at nivået henger sammen med pensumet i trenerutdannelsen, stevnestrukturen og utviklingstrappen. Det vil si at på NRYFs regionale samlinger skal trenerne være autoriserte trenere, rytterne starte landsstevner og innholdet i fagplanene stemme overens med utviklingstrappen.

Norges Rytterforbund ønsker også å gi rytterne kunnskap, verktøy og verdier som er overførbart senere i livet med økt kunnskap om fysisk og mental trening, ernæring, osv., og håper noe mer teori på samlinger kan gi mer motivasjon og kompetanseløft for utøver og trener.

Regionalsamlingen er åpen for følgende utøvere:

  • Nivå: 110-120 hest/ LB - LA ponni
  • Alder: Alle aldre er velkomne, det er nivået som er styrende, men veiledende alder 14-17 år
  • Aktiv startet inneværende år
  • Disponerer en hest tilsvarende nivået over (må ikke eie selv)
  • Maks 16 deltagere
  • Riding og teori i to dager (teoridelen er åpen for tilhørere)
  • Pris per pers 800 kr (NRYF sender faktura) Dette dekker riding, teori og mat gjennom helgen

Cathrine B. Tholo sammen med Andrew Settli skal ha samlingen hos Tromsø.

Cathrine har selv vært en aktiv sprang rytter og ridd Nordisk mesterskap, Cathrine jobber fortsatt med hester og er aktiv som trener og sitter i sportsutvalget sprang. Cathrine er utdannet trener 1 fra NRYF.

Andrew har Bachelor i Equine Science fra SLU. Utdannet ridelærer, mental coach og CrossFit trener. Han har tidligere konkurrert og har plasseringer opp til 150 klasser sprang og 2* feltritt. Andrew har jobbet innen hestenæringen i USA og Sverige, og har de 8 siste årene jobbet som lærer og trener på hestgymnas på Flyinge Kungsgård i Sverige.

Påmelding sendes til Heidi Næsselqvist (NRYF) heidi@rytter.no og Veronica Eilertsen Wiik (Tromsø) veronica.wiik@vegvesen.no

Frist for påmelding er søndag 21.november.

Relaterte artikler