Råsterk innsats sikret Norge plass i første divisjon

– Dette er stort, det er meget sterkt prestert. Dette var årets viktigste mål for norsk sprangridning, fastslår landslagsleder Mikael Kolind.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Foto: Mikael Kolind

Fantastisk innsats av de fire norske sprangrytterne Geir Gulliksen, Victoria Gulliksen, Marie Valdar Longem og Johan-Sebastian Gulliksen i Barcelona førte lørdag kveld til at Norge får en plass blant verdens beste lag i den prestisjefylte lagkonkurransen Longines FEI Jumping Nations Cup ™ også i 2022.

Verdens beste nasjoner innen sprangridning er i helgen i Barcelona for finalen av Longines FEI Jumping Nations Cup ™. Første runde gikk fredag, da misset Norge finaleplass i søndagens store finale med minste mulige margin – et lite tidsfeil. Dermed måtte Norge ut og kjempe for en god plassering i lørdagens Challenge Cup. De kjempet – og de lyktes, med en imponerende tredjeplass har de sikret Norge en plass i super ligaen – første divisjon – av denne lagkonkurransen.

Victoria Gulliksen (Drammen og Omegn Rideklubb) med hesten Papa Roach var helt feilfri på hinder i løpet av den krevende banen, der hinderhøyden var opp til 1,60 m. Makstiden var knapp, og det ble to tidsfeil. Marie Valdar Longem med hesten Echo de Virton (Bærum Rideklubb) pådro seg 13 feilpoeng, mens Johan-Sebastian Gulliksen/Exit of Ice Z (Drammen og Omegn Rideklubb) fikk seks feilpoeng. Geir Gulliksen med sin OL-hest VDL Groep Quatro kunne med en feilfri runde ha ført Norge opp på andreplass, men da han pådro seg fire feilpoeng valgte han å avstå fra videre ridning idet tredjeplassen og plassen i første divisjon allerede var sikret.

-Det var spennende i dag, konstaterer landslagslederen. – Det var tøffe baner, det var som et mesterskap. Dette var årets viktigste mål for oss, vi var så nær i går og at de så lyktes i dag – det er bare utrolig flott. Jeg er utrolig stolt over disse rytterne, hvordan de kjempet for dette – jeg gir dem all kred for deres lagånd, innstilling og kampvilje! Dette var stort!

Resultater

Relaterte artikler