Øivind Ødemotland inn i landslagsledelsen i dressur

Øivind Ødemotland tar over stafettpinnen fra Kjell Myhre som har vært landslagsleder for junior og unge ryttere i dressur. Fra nyttår vil Øivind Ødemotland dele ansvaret for alle de aldersbestemte gruppene sammen med Siril Helljesen.

av
Rebecca Ballestad-Mender

Han er et kjent og kjært ansikt for veldig mange – i en årrekke har han vært engasjert for og med dressursporten. Øivind Instefjord Ødemotland er dressurdommer 4, han har tidligere vært landslagsleder for ponni og han er selv rytter med mange års erfaring. Øivind er bosatt i Fredrikstad, er sykepleier av utdannelse og jobber i dag som spesialkonsulent/saksbehandler på Tildelingskontoret i Fredrikstad kommune.

Øivind overtar stafettpinnen fra Kjell Myhre, som har hatt ansvaret for junior og unge ryttere, men ansvarsområdet vil være litt annerledes for Øivind. Det vil nå omfatte samtlige aldersbestemte grupper; ponni, children, junior og unge ryttere, og ansvaret vil deles med Siril Helljesen som fra før har hatt ansvaret for ponni og children.

-Vi har evaluert de siste sesongene og ser at å endre litt på konseptet rundt landslagene vil kunne være positivt for videre utvikling. Vi ønsker å ha en landslagsledelse som har et samlet ansvar rundt trenerfunksjonen og laglederrollen i alle de aldersbestemte gruppene, sier sportssjef i NRYF, Nina Johnsen. -Et viktig punkt fremover er også økt fokus på tett dialog med rekrutteringstrenere, disse vil få en tydeligere rolle knyttet til landslagsledelsen.

Nina er glad for å ha Øivind inn på stallen igjen. – Han har et fantastisk engasjement for sporten, og han har gjort fabelaktig innsats før innen landslagsledelsen. Er det noen som kan ta spranget etter Kjell «Wirkola» Myhre, så er det Øivind!

Øivind Instefjord Ødemotland er dressurdommer 4, han har tidligere vært landslagsleder for ponni og han er selv rytter med mange års erfaring. (Foto: Privat)

Relaterte artikler