NRYF

Nordisk Baltisk Mesterskap 2022: Krav om svensk ponnimåling for 2’er ponnier

Har du en 2’er ponni og sikter mot Nordisk Baltisk Mesterskap i sprang eller dressur i år? Da dette går i Sverige, må din kategori 2 ponni være målt i Sverige for å kunne delta i mesterskapet.

Illustrasjonsfoto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

I år arrangeres Nordisk Baltisk Mesterskap på Flyinge i Skåne 26.-30. juni. Klassene for ponni kategori 2 følger det svenske nasjonale reglementet under mesterskapet. Ifølge svenske regler kreves det at utenlandske rytteres ponnier som deltar i nasjonale klasser i Sverige fra elitekonkurranser og lavere, skal ha en gjeldende svensk måling. Det innebærer at ponnien må være målt i Sverige ved godkjent målestasjon slik at den har et målekort utstedt av det svenske rytterforbundet. Dette gjelder også selv om kategori 2-ponnien er FEI-målt.

Kategori 1-ponniene deltar i mesterskapet i CSIP/CDIP-klasser som ligger innunder FEI, og for denne kategorien kreves det da FEI-måling.

Informasjon om å konkurrere med ponni i Sverige

For deg som trenger svensk ponnimåling

Det arrangeres jevnlig nasjonale ponnimålinger rundt omkring i Sverige. Dato og sted finner man i Tävlingsdatabasen (TDB). For å kunne se denne listen over målinger, må man ha brukerkonto i TDB.

Man velger selv dato og sted for måling, men for å kunne melde ponnien til en slik måling, må ponnien være registrert i TDB, og den som melder ponnien til måling må ha en brukerkonto der.

Dersom det ikke finnes noen passende tidspunkt for måling, kan man kontakte den som har ansvar for ponnimåling ved aktuell klinikk for å tilpasse et tidspunkt.

Pass må medbringes ved måling, og det kreves at ponnien er chipmerket. Den totale kostnaden for denne målingen er ca. 1000 SEK. Ved eventuelt behov kan ponnien også chipmerkes i forbindelse med en slik måling, men det gjøres oppmerksom på at dette innebærer en karenstid på 96 timer i forhold til stevnedeltagelse.

Det oppfordres til å kontakte den aktuelle målestasjonen ved spørsmål rundt gjennomføringen av målingen.

Relaterte artikler