Nærmer seg Nordisk i Finland

Kalenderen tikker mot Nordisk Baltisk mesterskap i sprang, dressur og paradressur. 30.juni til 4. juli arrangeres mesterskapet i Ypäjä, Finland. I forkant av mesterskapet melder arrangøren om endringer i antall invitasjoner til ryttere grunnet koronapandemien.

av
Rebecca Ballestad-Mender

Finland og deres hestesportssenter Ypäjä er årets vertskap for mesterskapet som samler ryttere fra de nordiske landene. Som med all annen idrett har koronapandemien satt sitt preg på planleggingen – og det vil også sette et sterkt preg på årets avvikling. Utøverne vil i første omgang berøres av det faktum at arrangøren grunnet pandemien ikke har mulighet til å invitere like mange ryttere som vanlig.

Arrangøren har informert om at i hver aldersgruppe i hver disiplin er antall ryttere begrenset til 4 per gruppe i dressur og 5 per gruppe i sprang. Paradressur-laget kan utgjøres av totalt seks ryttere.

Vanligvis har sprang 6 plasser, dressuren hadde tidligere kun 4, men under NBC i Danmark i 2019 var det også 6 plasser også i denne grenen.

Når det gjelder reisende utover utøveren, vil det informeres mer detaljert om dette når schedule publiseres. Så langt sier arrangøren at hver rytter får akkreditering til én medhjelper. Pararyttere får akkreditering til to medhjelpere. Nasjonale lag kan akkreditere én hestepasser per to hester samt personer som er nødvendig for eksempel i forhold til transport av hestene, lagleder, trener etc.

Arrangøren forteller videre om at det vil gjøres helsevern-tiltak på stevneplassen under stevnet i tråd med råd og regler fra både nasjonale og lokale myndigheter.

Arrangøren opplyser at de restriksjoner som gjelder for innreise til Finland er gjeldende frem til 15. juni, men kan forlenges. Se mer her.

Informasjon om smittevern og sikkerhetsråd for reisende som ankommer Finland finner man her.

Relaterte artikler