NRYF

Nå rulles MittVarsel ut til klubber og idrettsråd

Norges idrettsforbund har utviklet et felles varslingssystem for norsk idrett, og nå rulles det ut til alle landets klubber og idrettsråd. De inviterer også til informasjonsmøte og kurs som skal gjøre klubbene og idrettsrådene klare til å håndtere varsler på en trygg og sikker måte.

av
Rebecca Ballestad-Mender

God innsikt og gode verktøy er nøkkelen til å sikre en god behandling av varslingssaker i norsk idrett. Norges idrettsforbund tilbyr derfor systemet MittVarsel gratis til alle idrettslag og idrettsråd og oppfordrer representanter for klubber og idrettsråd til å bli med på informasjonsmøte og kurs.

MittVarsel er spesielt tilpasset idrettens behov i håndtering av varslingssaker og sikrer en trygg oppbevaring av sensitive personopplysninger. Målet er at alle idrettslag og idrettsråd skal ta i bruk MittVarsel. Systemet er enkelt, trygt og tilgjengelig for alle organisasjonsledd i idretten.

Utrullingsløpet består av et introduksjonsmøte på 30 minutter og et to timer langt kurs der man får opplæring i rutiner, saksgang og bruk av den digitale portalen for varslingssaker. Deretter får man tilsendt en egen portal i MittVarsel.

Introduksjonsmøtene arrangeres fra september til desember, kurs holdes månedlig fra september til desember. Alt gjøres via Teams.

Norges idrettsforbund har lansert nye ressursider for varsling, og oppfordrer alle til å bli bedre kjent med disse sidene. Her gis det nyttig informasjon om hva det vil si å varsle, tema det kan varsles om, hvem et varsel skal sendes til og lenke til varslingsskjema. Siden gir informasjon både til den som ønsker å varsle selv, den som vil hjelpe en som varsler, den som skal håndtere varselet og også om situasjonen der man selv er den som det er varslet om.

Les mer på idrettsforbundets sider her

Relaterte artikler