NRYF

Lettelser for idretten gjør det igjen mulig med konkurranser

Det er igjen mulig å arrangere konkurranser og stevner for ryttersporten både utendørs og innendørs, under hensyntagen til gjeldende smittevernregler og retningslinjer. Det er konklusjonen etter regjerningens pressekonferanse torsdag 13. januar, og møte med Norges idrettsforbund.

Illustrasjonsfoto: NRYF
av
Rebecca Ballestad-Mender

Ved alle typer arrangement må gjeldende smittevernregler følges nøye. Som et generelt smitteverntiltak bør arrangører sørge for at ingen oppholder seg innendørs unødvendig, og man bør unngå bruk av innendørs fasiliteter med unntak av toaletter.

Barn og unge under 20 år kan nå trene og konkurrere som normalt både innendørs og utendørs. Anbefalte begrensninger på antall barn og unge innendørs vil ikke ha praktisk betydning for ryttersporten.

De fleste arrangement innen ryttersporten innebærer imidlertid også deltagelse for voksne over 20 år, derfor vil regjeringens begrensinger på antall gjelde for arrangement der disse deltar. Dette bør også være håndterbart for de fleste stevner. Begrensninger på antall gjelder samtidig opphold innenfor definert område.

For veiledning om hvor mange personer som kan samles på hvilke type arrangement, og hvem som ikke skal regnes med i det totale antallet, se lenken under til Helsedirektoratet.

Ved offentlige arrangement, herunder ridestevner, gjelder regler om avstand, og det er påbud om bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand.

-Vi er glade på vegne av idretten generelt at det er blitt innført flere lettelser, og vi er også glade for at ryttersporten er av en slik natur at vi ikke i samme grad som flere andre idretter rammes så hardt av de begrensningene som fortsatt er. Alle må imidlertid være seg sitt ansvar bevisst, uansett om man er med på arrangørsiden eller som utøver eller følgeperson. Vi har alle fått gode vaner når det gjelder smittevern, disse må vi fortsette å ha, sier generalsekretær i Norges Rytterforbund, Beate Heieren Hundhammer.

Se oppdatert veileder for idretten på Helsedirektoratets hjemmesider

Regjeringen gir betydelige lettelser for idretten (idrettsforbundet.no)

Relaterte artikler