NRYF

Internasjonal kampanje for hestesporten

Med det internasjonale rytterforbundet i spissen, samarbeider de nasjonale rytterforbundene om en kampanje i forbindelse med OL – for å vise frem hvor unik hestesporten er. Vi oppfordrer hele det norske hestefolket til å ta del i kampanjen – ved å like, dele, tagge og reposte.

Illustrasjon: FEI
av
Rebecca Ballestad-Mender

Har du lagt merke til hashtagen #WeDontPlay ? Og det som følger med den – WeDontPlay – we ride, we jump, we fly, we dance – we RIDE?

Den hashtagen er en del av FEIs kampanje for hestesporten.

-For å fremme veksten av hestesporten verden rund, så har vi lansert vår største digitale kampanje noensinne, lyder det fra FEI.

Ønsket med kampanjen å vise frem sporten til nye, trekke til seg nytt publikum, gjøre det helt klart hva hestesport går ut på og vise hva som er hjertet i sporten. Fokuset er på det unike ved sporten – det spesielle båndet mellom hest og rytter og det faktum at i denne grenen konkurrerer man på tvers av alder og kjønn.

FEI har satt seg et stort mål – å bli en av de mest omtalte idrettene under OL i Tokyo.

-OL er den største begivenheten i hele verden, og den mest fantastiske mulighet for alle over hele kloden til å oppdage hestesporten, fra dressurens eleganse til spenning i feltritt og sprang. Det er noe til alle i hestesporten, sier FEI videre. – Hestesporten er en sport for alle!

Publikum over hele verden kan glede seg over å se en sport der alder ikke er noen barriere – i Tokyo er det et imponerende aldersspenn på de olympiske rytterne. For Kina deltar 20 år gamle You Zhang – for Australia rir Mary Hanna på 66. Gullmedaljevinner fra 1992, Andrew Hoy, møter til start mot OL-debutanter som akkurat har lagt tenårene bak seg. Geir Gulliksen deltar 61 år ung, som Norges eldste OL-deltager gjennom tidene.

Noe som skiller hestesporten ut er også det faktum at den er den eneste idretten der mennesker deltar sammen med dyr, utøvere med to og fire ben bygger sammen utrolige bånd – de blir ett.

Alle vi i hestesporten, vet hvor mye den rommer – hvilke unike verdier den byr på. Et OL er en anledning til å vise det frem til hele verden! Bli med på denne kampanjen du også -lik, del, tag og repost WeDontPlay-poster fra oss, fra FEI og fra forbund og utøvere verden over!

FEI sier: #WeDon’tPlay. This is not a game. This is our sport, our way. Olympic Equestrian meets Tokyo 2020, and together we jump, we fly, we dance, we RIDE.

Relaterte artikler