Hovkurs 3.-5. november 2023 på KVS Lyngdal

Sportsutvalg distanse inviterer til hovkurs med Marco Antonio Villamor og Fernando X Guerrero Medina. Det vil bli både teori og praksis, med mulighet for veiledning ved skoing av egen hest. I tillegg er det mulighet for vet. sjekk i Lyngdal eller på Maura.

av
Ingvild Lillefjære


Vi er så heldige igjen å få til Norge, i tillegg til Fernando X Guerrero Medina, Marco Antonio Villamor. Marco er fast hovslager for det spanske distanselandslaget og har jobbet tett med dem i en årrekke. Sammen med Fernando vil han holde kurs om høver og skoing i tre dager. Utenom dette kan han også være med på vetsjekker på våre hester på de som velger å bringe hestene til kursstedet.

Å ta vare på hestens bein er det kritiske punktet når det gjelder alle typer sportshester. Høvene er en del av beina, og den delen vi har mest muligheter for å gjøre en forskjell på. Og mest muligheter for å gjøre feil kanskje? Marco Antonio Willamor har blitt tiltrodd ansvaret for det spanske distanselagets hovstell. Det vitner om at han er dyktig, for Spania troner ofte på toppen i internasjonale mesterskap. Her har vi en unik mulighet til å hente kunnskap og gode råd fra en av de fremste i verden på dette området. Vi er så begeistret og stolte av at han vil ta turen til Norge at vi gjerne deler med alle som vil. Enten du har hest til helt annet bruk enn distanse, eller du er fra andre land. Kurset er en enestående mulighet som vi anbefaler flest mulig å benytte seg av. Fredag og lørdag vil det være en bolk med teori på formiddagen, mens det vil være demo av praktisk skoing på ettermiddagen. Utover kvelden kjører vi vetsjekker på KVS Lyngdal.

Søndag vil det være mulig for hovslagere å sko «sin» hest med Marco som veileder. Ta med deg eget utstyr og hest du gjerne har en spesiell case med, så kan det være gode råd å hente.

Kurset blir holdt følgende tider:

Fredag 3. november kl 12:00- 18:00

Lørdag 4. november kl 09:00-15:00

Søndag 5. november kl 09:00 – 15:00

Dette vil passe for både hovslagere og hesteeiere/ryttere. Vi oppfordrer spesielt de som skor distansehester om å melde seg på, men kurset vil være nyttig for alle som er interessert i hester, uavhengig av bruksområde. En balansert funksjonell hov bygger på samme prinsipper uavhengig av bruksområde og type hest. Kurset er åpent på samme premisser for både norske og utenlandske deltakere.

Marco snakker spansk men Fernando oversetter slik at kurset vil bli holdt på engelsk.

Det vil være en fordel å være med både fredag og lørdag, da opplegget lørdag vil bygge videre på det som tas opp fredag. Men om noen ikke har mulighet til begge dager vil det gi utbytte å være med bare en av dagene. Søndagen er satt av til praktisk arbeid av de som ønsker å sko under veiledning. Det vi si de som vanligvis skor sine eller andres hester. Det er ikke et nybegynnerkurs i skoing slik at folk uten erfaring kan begynne å sko selv på kurset. Men det kan være interessant å være til stede søndag om man ikke skor selv. Å stille spørsmål og høre og se hva som anbefales og blir gjort med de ulike hestene er lærerikt for alle.

Det legges opp til demo-skoing av noen hester, vi avtaler med de hestene han ønsker å benytte til demo på kurset fredag og lørdag. I tillegg blir det teori og diskusjoner i løpet av dagene. Den praktiske delen holdes under tak, men ta med varme klær for det kan bli kjølig. Vi har tilgang til varmt lokale for teoridelen.

Vi holder kaffe og te under kurset. Deltakere må selv medbringe de de ønsker å spise, evt gå sammen om å bestille pizza eller annet.


Pris hele kurset inkudert skoing under veiledning søndag med egen hest medbrakt kr 1500,-

Pris deltakelse hele kurset uten praktisk skoing av egen hest kr 1000,-

Pris deltakelse kun fredag, lørdag, eller søndag kr 700,-


Høstens vetsjekk for Team Norway Endurance

Vetsjekk med Fernando vil foregå i Lyngdal fredag og lørdag etter hovkurset.

Etter kurset fredag og lørdag blir det satt av tid til vetsjekk for de som vil bringe sine hester til kursstedet. Det settes av 20 min pr hest. Da er det mulig å få både Fernando og Marco til å se på hesten. Dersom det blir stor pågang vil FEI-hester bli prioritert.

Fernando og Marco kan også sjekke hester på Sundby Gård Midtre, Vestre Hurdalsveg 11, 2032 Maura mandag 6. november fra morgenen og fram til ca kl 13:00.


Vetsjekk kjøres etter disse prisene:

Landslagsryttere: Kr.300,- pr. hest

Satsningsrytter: Kr.480,- pr. hest.

Satsningsrytter med minst 3xCEI2*: kr 420,- pr hest.

Øvrige, utenfor landslag/satsningsrytter: Kr.600,- pr. hest.

Påmelding finner du HER

Relaterte artikler