Distanse-samling 29.-30. juli

Sportsutvalget i distanse har gleden av å invitere til samling. For påmelding, les her

av
Ingrid Dokmo
Arkivfoto: NRYF

Program

Hovedtema på denne samlingen er hestens respekt for rytteren og motsatt. Det vil bli fokusert på best mulig gjennomføring av veterinærkontroller, og alt det som skjer fra en krysser etappemål/mål til en er ferdig i veterinærkontrollen. På samlingen vil også uttak til VM junior og EM senior foregå. Minner om at samlingen er relevant for alle distanseinteresserte, selv om det skal være uttak til internasjonale mesterskap.

Parallelt med samlingen lørdag vil rekrutteringsgruppa lage et program for nye ryttere for å introdusere dem til distansesporten. Dette blir et godt program for clear round ryttere. Se eget program lagt opp lørdag for rytterne på lavt nivå. Hvis du er en nasjonal rytter i fri fart, vil samlingen med Fernando være det riktige valget.

Vår trener og veterinær Fernando X Medina Guerrero vil ha gjennomgang av hestene, og motivere og veilede rytterne for videre satsing.

Bygge lagånd og samhold er som alltid et viktig tema. Det vil være noe for alle distanseinteresserte. Vi setter opp grupper etter rytteres nivå slik at det vil bli godt utbytte for alle. Fernando får hovedansvaret for FEI-rytterne, og spesielt de som vurderes uttatt til EM/VM. For de som stiller seg disponibel til uttak til mesterskap er samlingen obligatorisk, med mindre det er gjort alternativ avtale på forhånd.

Alle deltakere tar med egen mat, og det er smart å ha noe å spise i en fart dersom du blir sulten før treningen er unnagjort. Vi skal ha en varm grill på ettermiddagen slik at alle kan ta med det de ønsker til middag selv. Og vi holder et sosialt samvær før det er tid for å si god natt.

Det er mulig å sette opp paddocker til hestene på området, og det er også noen ferdige paddocker tilgjengelig. Høy må medbringes. Det er ikke staller tilgjengelig på stedet. For de som ønsker boks må vi sjekke ut muligheter for privat oppstalling i området. Gi i så fall beskjed.

Overnatting må deltakere sørge for selv. Det går fint å campe på travbanen for de som ønsker det, og de som har hester på området i paddock må ha en ansvarlig person som er til stede også om natten.

Påmelding og priser under her. For rytter påmeldt samling inkluderer det også rytterens groomer. Groomer er alltid velkommen uansett nivå. Påmeldt rytter med hest inkluderer inntil to groomer med.

Juli på Agder betyr insekter! Utstyr dere gjerne med et insektsdekken til hesten.

Her er programmet. Mindre justeringer kan komme ettersom vi ser antall påmeldte.

Fredag

De som ønsker det kan ankomme fredag.

Lørdag

08:00 – 11:00 Sjekk av hester Fernando. Det blir satt opp tidsplan der vi setter av 15 min pr hest.

Når alle hester er sjekket tar vi en gjennomgang av mønstring og rutiner i vetgate ved Fernando.

12:30-13:00 Lunsjpause

13:00 Gjøre klar for langdistansetrening der det ris på travbanen og ute i løype etter beskjed fra Fernando. Ekvipasjene tas ut til kjøling og sjekk en av gangen. Da får vi øvd på effektiv kjøling og praktisert mønstringen som ble demonstrert tidligere på dagen.

Ridetreningen fortsetter utover ettermiddagen alt etter hvor langt hver enkelt ekvipasje skal ri. Det må påregnes at noen driver på fram til ca kl 18-19.

For de som avslutter langdistansetreningen tidlig er det muligheter for gjennomgang av bruk av stetoskop for å sjekke puls, samt mulighet for en enkel runde med Equine touch (bindevevsmassasje) på hester og/eller ryttere som ønsker det ved Kari Eiesland.

Ta med det du trenger til deg selv og hesten, mat og drikk, rideutstyr, bøtter til kjøling, kjøleflasker osv.

Søndag

08:00 – 11:00 Sjekk av hester Fernando. Det blir satt opp tidsplan der vi setter av 15 min pr hest.

11:00 – 12:30 Foredrag ved Fernando med tema sensitivitet i hestens bein. Hvordan avdekke at det er et begynnende problem. Hvordan sjekke hestens bein selv i de daglige rutiner.

12:30-13:00 Lunsjpause

13:00-14:00 Foredrag ved Fernando fortsetter.

14:00 Gjennomgang på hva som er observert under treningen. Hva kan gjøres bedre, hva var bra.

14:30 - Tid til Fernando’s disposisjon. Enkeltmøter med Fernando for de som ønsker det kan foregå utover ettermiddagen. Vi avslutter det felles opplegget ca kl 15, men ved behov kan vi fortsette lenger.

Dette er en pekepinn på opplegget, mindre endringer kan skje opp mot samlingen og under samlingen. Dette blir informert om underveis. Opplegget må justeres i forhold til hvem som melder seg på og tilpasses rytteres behov og nivå.

Om en rytter vil ha med to hester på samlingen, forutsatt at det «lånes inn» rytter til å ri den ene hesten, meldes det på to deltakere. Om en rytter vil ha med en reservehest, altså ri begge selv, meldes den på som ekstra hest. Dette fordi Fernando bruker tid på å sjekke også den ekstra hesten.

Rekrutteringskomiteens program «ny innen distanse» på samling Skarsbru lørdag 29.juni 2023

9:00-9:30 Velkommen og gå gjennom dagens program.

9:30-10:30 Teori hva er distanse.

10:30-10:45 Pause

10:45-12:00 Teori:

• Hva trenger man på stevne

• Hvordan og hvorfor kjøle hesten

• Mønstre hesten

• Puls

• Noen regler

• Spørsmål

12:00-13:00 Pause

13:00- 17:00 Den praktiske delen:

• Mønstring

• Kjøling

• Pulse

• Ri

Etterpå er det mulig for grilling og koselig stund for de som vil.

Frist for påmelding tirsdag 25.07.2023.

Priser

  • · Samling kr 1 000,00
  • · Samling Satsningsrytter kr 800,00
  • · Samling satsningsrytter med minimum tre cei2* kr 700,00
  • · Samling landslagsrytter kr 500,00
  • · Ekstra hest med til allerede påmeldt rytter kr 200,00
  • · Deltakelse uten hest kr 400,00
  • · Rekrutteringsgruppas lørdag for clear round ryttere kr 200,00


For påmelding, trykk her

Relaterte artikler