NRYF

Disse tre er de OL-aktuelle rytterne

Marie Valdar Longem, Victoria Gulliksen og Geir Gulliksen – det er de tre sprangrytterne som står på NRYFs endelige long list frem mot uttaket til OL i Tokyo i juli.

Foto: Elena Zobova, NRYF, FEI/Lukasz Kowalski
av
Rebecca Ballestad-Mender

Norge har en kvoteplass i sprang til OL i Tokyo, og idet kvalifiseringsfristen til mesterskapet til OL gikk ut 21. juni, ble NRYFs endelige long list sendt til FEI, det internasjonale rytterforbundet.

På denne listen står Marie Valdar Longem (29) med hesten Echo de Virton (Bærum Rideklubb), Victoria Gulliksen (29) med Papa Roach (Drammen og Omegn Rideklubb) og Geir Gulliksen (61) med VDL Groep Quatro (Drammen og Omegn Rideklubb).

-Det er gledelig for sporten at vi er i den situasjonen at vi har flere ryttere som oppnådde kvalifisering til OL. Etter en helthetlig vurdering kom vi i landslagsledelsen frem til de ekvipasjene som nå står på den listen, forteller sportssjef Nina Johnsen.

-Det er mange momenter å ta med i vurderingen; det er prestasjoner, erfaring, formkurve i forhold til det som kreves i et OL. Det er også et mesterskap med lang reisevei der hestene skal prestere under krevende klimatiske forhold. I tillegg har vi flere store mesterskap foran oss – vi har EM og finalen i førstedivisjon av nasjonshoppingen i år og VM neste år. Vårt mål er å fordele kreftene best mulig slik at Norge som ryttersportsnasjon kan prestere godt på alle disse arenaene, legger landslagsleder Mikael Kolind til.

Både Marie Valdar Longem/Echo de Virton og Victoria Gulliksen/Papa Roach var med på det norske laget som denne helgen sikret Norge en sterk fjerdeplass i nasjonshoppingens første divisjon i polske Sopot. Både Marie og Victoria innledet med feilfrie ritt, og Marie holdt nullen også i andre runde. Geir Gulliksen/VDL Groep Quatro gikk seirende ut av siste World Cup-kvalifisering før lockdown, og den formen har han vedlikeholdt gjennom hele pandemien.

Hvilken rytter som får Norges ene kvoteplass til OL, avgjøres starten av juli i samråd mellom Olympiatoppen og Norges Rytterforbund.

OL i Tokyo: 23. juli – 8. august

Relaterte artikler