Avstemming årets priser for kjøresporten 2022

Nå er tiden kommet for å stemme på din favoritt! NB! Kort avstemmingsfrist! Utdelingen av priser for kjøresporten 2022 vil foregå under grenkonferansen i slutten av januar 2023.

av
Rebekka Kaagaard

Avstemming er nå avsluttet.

Det var stor respons også denne gang på prisene for 2022. Det er dessverre mange nominasjoner som er forkastet, fordi de som har nominert dem ikke har lest forutsetningene grundig nok. Manglende begrunnelse er den største årsaken. Men også andre ting som hvilke stevnetype man må ha startet, hvilke sesonger som gjelder, e.l.

I nedstående artikkel vil du finne informasjon om priser og nominerte kandidater. Det er viktig å lese igjennom nominasjonene og de gode begrunnelsene for du avgir din stemme.

Årets nykommer

En kusk som har debutert på DMP-stevner iløpet av de to siste sesongene (2021-2022), og denne sesongen har vist stor fremgang og utvikling. Positiv fremtoning og godt tilskudd til miljøet i sporten må gjerne fremheves!

(Her har vi fått inn veldig mange nominasjoner som ikke oppfyller kravene, og dermed ikke kommer til avstemming.)

DE NOMINERTE ER:

Tommy Løvberg
Tommy debuterte DMP i 2021, og er i 2022 oppe på vanskelig nivå, og satsningsgruppen. I tillegg til gode prestasjoner, er han også en viktig pådriver for kjøresporten i sitt distrikt. Han bidrar til gode opplevelser for veldig mange, og hadde så inderlig fortjent prisen årets nykommer.

Milla Jeksrud Hovelsen
Mille er en rykende fersk ungkusk som virkelig har jobbet og stått på for å oppnå resultater, og som kommer til å gjøre det bra i tiden som kommer. Hun gikk i 2022 fra ikke å ha kjørt stevner i det hele tatt, til en full sesong med masse suksess og plass i satsningsgruppa!

Fra en pen start i utdanningsklasse i kombinert maraton har veien gått til flere gjennomførte DMP-stevner i lett klasse og til slutt i middels! Milla er bare 13 år, men har likevel plukket med seg flere plasseringer i sitt første år på konkurransebanen. Milla og Karisma trener målrettet og er stadig å se på kurs og treninger, godt hjulpet av mamma Ranveig. Milla er en blid og hyggelig jente som alltid bidrar og hjelper til på både stevner og andre arrangementer, og har et fantastisk støtteapparat!

Alice Elisabeth Rausand Kvalø
Debuterte i lett klasse i 2021 sammen med Stjernefrikk, og er nå oppe på middels nivå. Vant presisjonen under NM junior 2022. De har hatt en utrolig reise sammen og bevist mye at de kan sammen.

Hilde Pettersen Vik
Hun startet sitt første DMP i 2022 med 5 år gamle Røyns Petter som er aktiv traver. Hun har også startet i Veikle Balder Mesterskapet hvor de tok flere plasseringer. Hun stilte også sporty nok i kuskeduell under KOHS i år.

Hilde har alltid et smil på lur, hun er utadvendt og sosial. Hun er alltid behjelpelig med det meste, om det er å slå på en sko, frakte med seg noe over halve Norge eller gi gode tips og råd. Hun fortjener virkelig tittelen årets nykommer, og vi er mange som er enige i dette.


Årets groom

Den viktige støttepersonen til enhver ekvipasje, men som ofte står i skyggen. En omsorgsfull hestepasser og medhjelper som er til hjelp og støtte for sin ekvipasje. Ikke bare på konkurransebanen, men også på resten av stevnet og i hverdagen. Og som også bidrar til god stemning og god hestevelferd generelt på stevneplass.

DE NOMINERTE ER:

Victoria Kopke da Fonseca
Victoria hjelper ofte til i kulissene selv om hun også starter selv, så hjelper hun ofte mange andre kusker. Hun er også aktiv i stevnearrangering og andre aktiviteter.

Heidi Anita Kvalø
Heidi stiller alltid opp for tvillingjentene sine Ina og Alice, hun er engasjert og alltid med på treninger.

Marie Reed
Marie er groom for Erik Holmin. De blir bare et bedre og bedre team, og det er gøy å se hvordan de tre stoler mer på hverandre og resultatene det gir! Hun er alltid der hun skal være som groom, et steg foran, og gjør det mulig/bidrar sterkt for en veteran å konkurrere på toppnivå En så viktig brikke i Team Makker, og dermed også i EM-gull Fjordhest 2022! Hadde det ikke vært for henne hadde ikke Erik vunnet EM! Hun passer både på hest og kusk og er alltid hyggelig å ha med på tur! Blid og positiv og heier på alle.

Malin Nagel
Malin Nagel, som med flid, kjærlighet og kunnskap danner grunnlag for sportsprestasjoner på toppnivå! Malin er groom til Maria Henriksson, og står på med hestene fra tidlig morgen til sen kveld. Hun er hyggelig og sprer rundt seg sitt gode humør. Rolig og trygg i håndteringen med hester.

Malin er antagelig en av de ytterst få lønnede groomene, i og med at hun har drømmelærlingplassen hos Maria. Likevel strekker hun seg langt og lengre enn langt i sin driv etter å gjøre dagen best mulig for både kusk og hester, og fortjener så absolutt å bli stemt frem som årets groom!

Skjalg Hilling
Skjalg er groom og hestepasser for sin datter Sunniva. Sørger for at hest og kusk har alt de trenger for å prestere, både i det daglige og på stevner. Holder vogn og annet utstyr i tipp topp stand til enhver tid. I tillegg er han også støttespiller for kona som stort sett alltid sitter i et sekreteriat når man er på stevner. Og dermed blir han ganske direkte en sterk støttespiller også for alle arrangører.
Han sier aldri nei til å ta i et tak, og er en tusenkunstner med mange gode ideer.

Malene Løvberg
Malene stiller alltid opp på stevner og i hverdagen. Hun gjør alltid sitt beste for hesten og alle andre. Hun setter alltid hestevelferden først! Og det er en meget viktig egenskap. Malene fortjener virkelig å bli nominert som groom.

Sofia Mikkelsen
Sofia er en groom som alltid er der for hestene, og ikke minst sin mann Øivind som kusk. Hun gjør Teamet komplett! Sofia tar kusken ned fra skyen og får han til å se klart når det ser som mørkest ut. Hun har stått i skyggen i alle år som teamet har holdt på med sporten,hun tar aldri mye plass uansett hva som skjer,men jobber ufortrødent videre og står på hele veien til målet er nådd, Sofia er en klippe og mentor, den strenge kona som gir represalier uten at alle andre ser eller hører. Hun gjør at teamet har prestert i en årrekke( 20 år) og når kusken er den som vil endre planene fremover ,så får hun han tilbake på sporet og til å satse videre på denne flotte sporten vår. Hver gang kusken sier at toppsportskoa kan legges på hylla så sier hun: “ hva skal vi da bruke pengene på.....”
Sofia har gått fra å være en dressur- og presisjonsgroom til å bli en meget stabil og ikke minst kompetent maratongroom (Sofia har alltid fryktet farten). Men hun er som tøffest når det gjelder. Sofia fortjener å vinne årets groom 2022!

Joakim Lund Støen
Joakim har også denne sesongen fulgt sin kone og datter i inn- og utland som groom, sjåfør og alt mulig mann. Han må være den som har det mest travelt av alle groomer når begge damene starter?! Han er dessuten hjelpsom for andre når de strever med vogner og utstyr, både på treninger, stevner og når som helst ellers. Han kjører flere tusen kilometer og er med på galskapen. Han har vunnet før, men fortjener det så absolutt igjen!

Tiril Haraldstad
Tiril er et supert forbilde for andre unge! Hun jobber på med dugnad, og fremmer også de små hestene og ponniene i kjøresporten. Ei beskjeden, men flott jente som ikke er redd for å trø til bestandig. Vi heier på Tiril!

Pål Dobloug
Pål kjører Maria titusenvis av kilometer til stevner i hele Europa. Har også debutert som maratongroom denne sesongen.
Pål er et trivselspunkt på enhver stevneplass, og alle andre steder. Alltid løsningsorientert, blid og hyggelig, og ønsker bare det beste for alle.
Vi trenger flere som Pål i denne verden!

Tore Rønsåsbjørg Løvberg
Tore groomer for sin niese. Han stiller også opp og hjelper sin bror på stevner og i hverdagen.


Avstemming er nå avsluttet.

Relaterte artikler