Wow, for en opplevelse!

Fire dager med hestesport i Friends Arena i Stockholm er over, dager som rommet topp sprang, dressur – og innendørs feltritt. Kun én norsk ekvipasje deltok i Sweden International Horse Show denne gangen, Emilie Lindgren Laumann/Heinsgårdens Chillo som stilte i aller siste klasse i løpet av stevnet, nemlig innendørs feltritt. – Det var 100 % glede og moro, stråler Emilie.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Fra treningen i den spektakulære arenaen i Stockholm - Emilie Lindgren Laumann og Heinsgårdens Chillo. (Foto: Privat)

Emilie har godt med erfaring i bagasjen og takler det meste, men der under Sweden International Horse Show i Stockholm ble hun litt satt ut og fikk kjenne på nervene. Klassen var en lagkonkurranse, der hun inngikk i det nordiske laget sammen med danske Peter Flarup, finske Veera Manninen og Anna Nilsson, regjerende svensk mester i grenen. Emilie hadde med seg sin faste makker, den 14 år gamle Heinsgårdens Chillo e. Candillo/Solos Landtinus.

-Jeg var uvanlig nervøs før jeg skulle ri! Så jeg knekker iblant, jeg også, forteller Emilie med et skjevt smil.

Hun slår fast:

-Jeg er absolutt ikke vant til å ri foran så mye mennesker!

Og mange mennesker, det var det der. 8000 tilskuere satt benket og fulgte eventyret i Stockholm ringside.

Ikke så rart at man ble litt påvirket av det!

- Jeg spiste ingenting hele dagen, og satt og skalv under hele Grand Prix-klassen som var før oss! Men heldigvis, så fort jeg setter meg opp på Chillo og begynner å varme opp, så slipper nervøsiteten helt. Det er sikkert fordi jeg stoler på ham 100 %, forteller Emilie.

SVT fulgte det som skjedde i Friends Arena, og vår flinke feltrittekvipasje fikk fylle TV-skjermen, mens et særdeles engasjert kommentatorpar kom med superlativer. De berømmet Emilie for hennes gode ridning, de berømmet Chillo for hans egnethet for grenen – og de kommenterte akkurat det som gjorde at nervøsiteten slapp for Emilie da hun satte seg i salen. – Det er slik en gjensidig tillit mellom disse to, de er så samspilte, lød det fra kommentatorene.

De 8000 tilskuerne som hadde bidratt til at timene før Emilie satte seg opp på Chillo var noe ubehagelige, de sørget for at Emilie deretter fikk tidenes opplevelse.

-Den følelsen vi fikk fra publikum, det var adrenalin, det var 100 % ren glede og moro. Det var så moro at jeg til og med glemte hvor jeg skulle ri etter hinder nummer 14, hvilket ga oss noen ekstra sekunder, men det gjorde ingenting. Det var ganske vanskelig å holde fokus i en arena med så mange mennesker, sier Emilie.

Det nordiske laget ble nummer to av de tre deltagende lagene. Individuelt ble Emilie og Chillo nummer åtte.


TRYGG PÅ CHILLO: Emilie pleier å holde nervene i sjakk, men der i Stockholm ble hun satt ut. - Men med en gang jeg satt i salen gikk alt over, smiler Emilie. (Foto: Privat)

Emilie er stolt over hesten sin – igjen. – Han hoppet med hele sitt hjerte for meg og kunne ikke bry seg mindre, verken om arenaen eller det store publikummet. Jeg er så glad for at jeg fikk muligheten til å ri på et sted som dette, og jeg håper virkelig at jeg kan få gjøre noe sånt igjen!

Resultater