World Cup-stevnet i Basel avlyst for andre år på rad

For to dager siden fylte lastebilene opp sand i oppvarmingsteltet ved arenaen St. Jakobshalle i sveitsiske Basel. I går kom meldingen om at Longines CHI Classics Basel 2022 er avlyst.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Illustrasjonsfoto: FEI/Christophe Taniére

Onsdag ettermiddag fikk arrangøren av World Cup-stevnet, som skulle ha blitt arrangert 13.-16. januar, melding fra de lokale myndighetene at tillatelsen til å avholde stevnet ble trukket tilbake.

Det er andre gang på rad at stevnet i Basel avlyses. I år lå det an til å bli en riktig stor hestefest, med fulltegnede sponsorlister og rekordhøyt billettsalg. Toppryttere hadde meldt sin ankomst til dette som skulle være sesongens syvende mulighet til å sanke poeng i den vest-europeiske ligaen, men nå må alle i stedet håpe at pandemien ikke går utover neste mulighet igjen. En norsk rytter var meldt til dette stevnet – det er Fredrik B. Seim som må se denne muligheten i Sveits glippe.

World Cup-stevnet i den nederlandske hovedstaden Amsterdam 27.-30. januar er også avlyst meldte arrangøren rett før jul. Dermed gjenstår Bordeaux i Frankrike for tur 3.-6. februar før siste avdeling i den vest-europeiske ligaen går i Gøteborg, Sverige, 24.-27. februar. Finalen skal arrangeres i Leipzig, Tyskland, 6.-10. april.

Det totale antall World Cup-kvalifiseringer i den vest-europeiske ligaen var opprinnelig 13. Av disse har så langt fem så langt blitt avlyst.