World Cup-seier til Wandres i franske Lyon

av
Rebecca Ballestad-Mender
Hest dressur
Topper sterk sesong med World Cup-seier: Tyske Frederic Wandres vant FEI Dressage World Cup ™ Grand Prix Freestyle med den 13 år gamle vallaken Bluetotth OLD i Lyon fredag kveld. (Foto: Leanjo Koster/FEI)

Tyske Frederic Wandres tok seieren i sesongens andre World Cup-kvalifisering i dressur fredag kveld under Longines Equita Lyon – stevnet som rommer World Cup-kvalifiseringer i både dressur, kjøring og sprang – i sistnevnte inngår også FEI Jumping Ponies Trophy.

Studerte filmen for å se hva han kunne gjøre bedre

Den tyske dressurrytteren vant også torsdagens Grand Prix sammen med hesten Bluetooth OLD (Bordeaux/Riccione, oppdretter Gestüt Lewitz), men følte at det var ting han kunne forbedre.
– Jeg ville vise litt mer piaff, jeg så på filmen og kunne se at hesten kunne gjøre det bedre – og det prøvde jeg på i dag. Det er også viktig for meg å vise jevnhet gjennom programmet, og det klarte vi – jeg er veldig glad i dag, sa Wandres etter seieren han tok med 83,415 % foran danske Nanna Skodborg Merrald som denne gangen hadde med seg Blue Hors St Schufro (St. Moritz Junior/Blue Hors Don Schufro, oppdretter Joachim Wahlers). De ble nummer to med 82,995 & - og denne ekvipasjen tok også andreplassen bak Wandres torsdag.

Danske Nanna Skodborg Merrald ligger som nummer tre i World Cup-sammendraget etter innsatsen i Lyon. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)


Hjemmepublikummet i franske Lyon kunne juble over tredjeplass til Pauline Basquin/Sertorius de Rima Z IFCE (Sandro Hit/Voltaire, oppdretter Marine Ferte) mens fjerdeplassen gikk til svenske Patrik Kittel/Forever Young HRH (Fuerst Fugger/Don Bosco, oppdretter Jörn Heinrich Hormann). Kittel topper foreløpig World Cup-sammendraget i den vest-europeiske ligaen.

-Vi får tilbake for alt arbeidet vi har gjort, og det handler ikke bare om de tekniske tingene – det er hele teamet. Hesten min har så god innstilling, og jeg er så takknemlig for teamet jeg har rundt meg, sa franske Pauline Basquin. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)

Sterk sesong bak seg

Wandres og Bluetooth har en sterk sesong bak seg – de vant både Grand Prix og Freestyle i Hagen i april, de var med på laget som vant Nations Cup i Aachen i juli, i EM ble resultatet en sjetteplass, en syvendeplass og en niendeplass i Grand Prix/Grand Prix Special og Freestyle. Lyon er årets siste stevne for Bluetooth, nå skal han reise sammen med Wandres til Florida i slutten av desember og gjøres klar til utendørssesongen 2024 der. – Jeg vil ikke be ham om for mye, og målet for oss neste år er OL i Paris, sier Wandres.

Lyon var årets siste for Wandres' Bluetooth etter en sterk sesong - nå venter hvile og fra nyttår forberedelser mot OL i Paris i Florida for ekvipasjen. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)

Avlshingsten tilbake på dressurbanen

Blue Hors St Schufro er tilbake på konkurransebanen etter god innsats som avlshingst siden i vår. Den danske rytteren planlegger å spille på denne hingsten og på Zepter gjennom World Cup-sesongen.

Resultat

Sammendrag FEI Dressage World Cup vest-europeisk liga

Relaterte artikler