World Cup-seier til tysk debutant – et touch for mye for Victoria

Det ble seier og 20 poeng til 25 år gamle Richard Vogel fra Tyskland som debuterte i World Cup-sammenheng i Stuttgart. Victoria Gulliksen fikk et ergerlig riv på muren i en ellers glimrende runde.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Tyske Richard Vogel/United Touch S tok seieren i sin World Cup-debut. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)

13 ekvipasjer red grunnomgangen den tyske banebyggeren Christa Jung hadde satt opp til dem iWorld Cup-klassen feilfritt – og Victoria Gulliksen var så nære ved å være en av dem. Med fullt fokus og en godt hoppende Equine America Papa Roach (Periqueux/Zeus) forserte de hinder for hinder feilfritt og fikk det til å se enkelt ut. Så strøk Papa Roach imidlertid litt for tett innpå muren og med et lite touch kom det ergerlige rivet her. Med fire feil totalt ble ekvipasjen nummer 17 hvilket medførte at det ikke ble noen poeng på dem denne gang.

Tyske Richard Vogel fløy som fuglen gjennom omhoppingsbanen med sin ti år gamle westfaler United Touch S (Untouched/Lux Z) på 35,35 s, fullstendig feilfritt. Det var det ingen andre som klarte å matche, nærmest kom irske Denis Lynch/Brooklyn Heights (Nabab de Reve/For Pleasure) som gikk null på 36,80 s. På tredjeplass fulgte sveitsiske Steve Guerdat/Dynamix de Belheme (Snaike de Blondel/Cornet Obolensky.

Vogel hest United Touch S har tidligere blitt ridd av nederlandske Bart Bless, og kun vært hos Vogel de siste månedene. Dette var deres femte konkurranse sammen.

-Jeg bare prøvde å late som om dette var som enhver annen klasse og gjøre alt likt. Hesten min er en veldig modig hest, han prøver alltid å gjøre sitt beste for sin rytter og har masse scope og titter ikke – jeg visste at jeg kunne gjøre en veldig god vending mot muren, forklarte Vogel.

At hingsten har en galopp av en annen verden ga ham det siste som skulle til.

– Jeg red fra hinder en til to på seks steg hvilket en del av de andre sa var umulig. Men han har trolig noen av verdens største steg!

Fjerdeplassen gikk til verdenseneren Henrik von Eckermann/Iliana (Cardento/Gentleman), og sammen med forrige helgs seier har det ført svensken helt øverst på listen over sammendraget av den vest-europeiske ligaen med 34 poeng. Nummer to er franske Kevin Staut med 32 poeng, foran Jur Vrieling med 30. Victoria Gulliksen ligger nå som nummer fire med 28 poeng, mens Marie Valdar Longem nå er på en delt 27. plass med 12 poeng. Marie får nå to muligheter til å ta nye poeng – hun står foran deltagelse i Madrid 24.-27. november og La Coruña 1. til 4. desember.

Resultatliste Stuttgart

Sammenlagtlistete

World Cup-klassen i Stuttgart kan du se igjen på Eurosport 1 på onsdag 16. november klokken 18.00.