World Cup-poeng til Geir Gulliksen

Mens australske Boyd Exell lørdag kveld sikret seg enda en seier i World Cup-serien blant firspannene i London, var det et hjemmehåp i form av Ben Maher gjorde det søndag over hinder. Geir Gulliksen red inn en god 15. plass og plukket med det World Cup-poeng.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Geir Gulliksen / Hest / sprang / sprangridning / Norges Rytterforbund
En fin firefeils-runde ga 15. plass og 2 World Cup-poeng til Geir Gulliksen, med VDL Groep Quatro som makker. (Arkivfoto: London International Horse Show)

11 ekvipasjer var med i omhoppingen søndag ettermiddag under den åttende kvalifiseringen i den vest-europeiske ligaen av Longines FEI Jumping World Cup ™. Geir Gulliksen og hans alltid herlige VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot/Caletto) var ikke blant disse, men til gjengjeld viste de super form og sto for en riktig god fire-feils runde. Det ga en 15. plass i klassen og med det 2 poeng – totalt har Geir nå 10 poeng og ligger på en 41. plass i sammendraget. Johan-Sebastian Gulliksen ligger foreløpig som nummer 38.

Verdenstoppen var godt representert blant de som kom til omhopping, og det var Ben Maher/Enjeu de Grisien (Toulon/Andiamo) som dro det lengste strået. De seilte feilfritt igjennom på 37,18 sekunder og plasserte kollega Scott Brash/Hello Jefferson (Cooper van de Heffinck/Irco Mena) som en god nummer to med tiden 37,80 s. En tredje ekvipasje klarte seg innenfor 37 sekunder – irske Daniel Coyle/Legacy (Chippendale Z/Bon Ami) ble nummer tre på tiden 37,99 s. Svenske Peder Fredricson red også inn gode poeng sammen med sin Hansson WL (Hip Hop/Iowa) som nummer fire i klassen.

Ben Maher tok sin andre seier i den vest-europeiske ligaen denne sesongen, og topper nå sammendraget. (Foto: FEI/ Jon Stroud)

Ben Maher tok med det sin andre seier i denne ligaen – han vant også i Verona tidligere i høst. Sammen med to topplaseringer til ligger han nå godt i tet med 72 poeng, foran britiske Harry Charles med 55.

Fire hester og en World Cup-bane i London betød ny seier til australske Boyd Exell. (Foto: FEI/Jon Stroud)

Det ble Boyd Exell som gjorde det med fire hester lørdag kveld i FEI Driving World Cup ™, foran Ijsbrand Chardon (NED) og Koos de Ronde (NED). – Jeg teller ikke titler, for du er bare så god som du var ved din siste konkurranse. Kjøring innendørs er temmelig tøft for selvtilliten, gjør du det riktig godt, må du bare gjøre det bedre og bedre, men begynner du å gjøre feil og strever, så blir det tøft, sa Exell med tanke på neste dyst i Mechelen i romjulen.