Dressur

World Cup-helg i tre disipliner i London

Charlotte Dujardin tok World Cup-poengene på dressurbanen i går mens et nytt britisk stjerneskudd traff dressurhjertene, firspannskuskene har gjort unna sin åpningskonkurranse og Geir Gulliksen er på plass i London der det søndag ettermiddag handler om Longines FEI Jumping World Cup ™. for den vest-europeiske ligaen.

hest / dressur / Becky Moody / Norges Rytterforbund
Topp tre ble britisk både i freestyle og Grand Prix - Dujardin vant begge dagene, men det internasjonale dressurpublikummet har fått en ny favoritt i Becky Mood/Jagerbomb som var lykkelig over sin tredjeplass. (Foto: FEI/Jon Stroud)
av
Rebecca Ballestad-Mender

-Dette var Petes første innendørsstevne, så han kjente litt på nervene med den utrolige atmosfæren her i kveld. Jeg er så stolt over ham, i går var han litt spent, men i kveld kjentes han litt bedre. Han har bare ikke så mye erfaring med stevner som dette, så jeg er utrolig fornøyd med hvordan han taklet alt her, sa hjemmefavoritten Dujardin om sin Imhotep (Everdale/Vivaldi) etter seieren i FEI Dressage World Cup ™ torsdag kveld i ExCel, London International Horse Show.

Seiersprosenten lød på 89,465 % fra dommerne Henning Lehrmann (GER), Susanne Baarup (DEN), Andrew Gardner (GR), Jacques van Daele (BEL) og Magnus Ringmark (SWE). Dujardin ble blant annet gitt tre 10-tall for koreografien og fire 10-tall for musikk og tolkning.

hest / dressur / Charlotte Duardin / Norges Rytterforbund
Britiske Charlotte Dujardin tok en populær hjemmeseier i London. (Foto: FEI/Jon Stroud)

En ny publikumsfavoritt er på god vei både oppover mot toppen og inn i bankende dressurhjerter rundt om i verden - britiske Becky Mood og hennes hjemmeavlede Jagerbomb (Dante Weltino OLD/Jazz). Ekvipasjen var reserve under årets EM og understreket i London at de virkelig er å regne med fremover med en god Grand Prix et og en svært tiltalende freestyle, med jevnt med gode høydepunkter. Denne ekvipasjen la seg på andreplass med 83,675 %, men som sist ut snek Lottie Fry/Everdale (Lord Leatherdale/Negro) – for øvrig far til Imhotep - seg foran Moody med 85,040 %.

-Å være her på podiet sammen med Lottie Fry og Charlotte Dujardin er fantastisk! De begge inspirerer meg i hverdagen, de er utrolige rollemodeller og det er utrolig å være ved siden av dem. Men jeg har så absolutt en intensjon om slå dem i fremtiden, sa Moody.

hest / dressur / Becky Moody / Norges Rytterforbund
Storbritannia har en ny dressurstjerne i Becky Mood og hennes Jagerbomb. (Foto: FEI/Jon Stroud)

På sprangbanen har Geir Gulliksen innledet sin deltagelse i den britiske hovedstaden med en fin firefeils runde med VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot/Caletto I i dagens The Christmas Pudding Stakes, en 1,45 m klasse. Søndag ettermiddag står Longines FEI Jumping World Cup ™ på programmet klokken 14.30 lokal tid (15.30 norsk tid).

Kuskene har brukt fredag kveld på sin åpningskonkurranse før lørdagens World Cup. Ikke helt overraskende gikk seieren til Boyd Exell (AUS) med Bajnok, Mad Max, Maestoso Jupiter og Barny for vognen. En god nummer to ble nederlandske Ijsbrand Chardon (Favory Fantom, Conversano Batosta V2, Maestoso Miszter og Maestoso XLV-7. Kuskene kjører om World Cup-poeng lørdag kveld klokken 18.00 lokal tid (19.00 norsk tid).

Start- og resultatlister

Relaterte artikler