World Cup-finalene 2022: Ward i ledelsen

McLain Ward og Contagious vant andre runden av verdenscupfinalen i Leipzig i dag, og er i ledelsen før finalen søndag. Geir Gulliksen hadde ikke dagen, men er fortsatt med til søndag.

Mclain Ward (USA) med Contagious vant dagens andre runde i Longines FEI Jumping World Cup™ Final, Leipzig 2022. Her fra - Final 1 torsdag, der han kom på femteplass. Foto: FEI/Liz Gregg
av
Trine Meiningen

Geir Gulliksen og VDL Groep Quatro innledet Longines FEI Jumping World Cup Final i Leipzig, Tyskland, med en flott runde i går og ble nummer 12. I finalens andre runde fredag hadde Gulliksen start nummer 21. Det var kun fem feilfriekvipasjer før Gulliksen startet. Dessverre ble det et riv allerede på andre hinder for Gulliksen og Quatro, og et nytt riv på hinder nummer fire. Med ytterligere to riv ble det 16 feilpoeng for ekvipasjen, og de ble nummer 28.

Mål om topp 16

-Jeg har ikke noen stor forklaring på hva som skjedde i dag. Jeg kom litt skjevt på hinder nummer en, og fikk litt dårlig anridning til hinder to, så det får jeg ta på min kappe. Det som var positivt var at han hoppet de siste fem-seks hindrene veldig bra. Jeg føler ikke at jeg gjorde noen store feil som skulle gjøre at jeg skulle få de feilene, men sånn er det av og til, sier Gulliksen.

Nå ser han frem mot neste finale søndag.

-Vi er nå med, og hvis vi er skjerpet så kan det gå bra søndag, og da er det mulighet til å bli topp 16. Det er målet ut i fra den situasjonen vi er i nå, sier Gulliksen.

30 ekvipasjer er med til søndagens første runde, der de 20 beste går til den endelige finalen. Det kan bli tøft.

-Jeg tar det som det kommer, men jeg følte ikke at det var for høyt i dag, for de høyeste hindrene var på slutten, sier Gulliksen.

Topp tre i klassen

Flere av ekvipasjene som lå på topp etter første runden torsdag falt nedover listene fredag. Syv ekvipasjer kom til omhopping der McLain Ward og Contagious var sist ut, og sikret seieren med nesten tre sekunders margin. Det var to unge briter som la beslag på andre- og tredjeplassen. Harry Charles (22) kom på andreplass foran Jack Whitaker (20).

Resultater

Ward leder foran Smolders

Totalt etter to omganger er poengene omregnet og Gulliksen er nummer 21 med 17 World Cup feilpoeng. McLain Ward fra USA har med seier i dag og femteplass i første runde torsdag, ledelse før søndagens finale med null poeng. Harrie Smolders fra Nederland er nummer to med fire poeng, mens Harry Charles fra Storbritannia er nummer tre med fem poeng.

Longines FEI Jumping World Cup Final - Overall ranking - Resultater etter finale II

Geir Gulliksen og VDL Groep Quatro er med videre til søndagens finale i Longines FEI Jumping World Cup i Leipzig. (Arkivfoto: NRYF)