World Cup-åpning i Oslo - en tradisjon siden 1992

Når det settes i galopp under Kingsland Oslo Horse Show i Telenor Arena neste helg, settes også sprangridningens World Cup-sesongen i vest-Europa i gang. Det har vært tradisjonen siden 1992.

Helt siden 1992 har World Cup-sesongen i den vest-Europeiske ligaen blitt satt i gang i Oslo. Her er vinneren i 2016, Alberto Zorzi (ITA) / Fair Light van T Heike. (Foto: Roger Svalsrød/hesteguiden.com)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Tradisjonen tro siden 1992 får storstevnet i Oslo igjen æren av å åpne enda et kapittel i en World Cup-historie som startet i 1978. World Cup startet med en idé hos den sveitsiske journalisten Max E. Ammann. Hans visjon var å gi sprangsporten den internasjonale oppmerksomheten som den fortjente. Målet var oppmerksomhet. Middelet var en serie med stevner gjennom vinterhalvåret som munnet ut i en finale for de aller beste fra hele verden. Det begynte i 1978, og Gøteborg og Scandinavium fikk æren av å arrangere tidenes aller første World Cup finale. Der gikk Hugo Simon fra Østerrike til topps med sin Gladstone etter en omhopping mot amerikanske Katie Monahan/The Jones Boy. Fra den dagen har World Cup, som siden 2103 har hatt navnet Longines FEI World Cup ™, vært blant sesongens aller viktigste mål for toppryttere rundt omkring i hele verden.

Leipzig er målet
Kingsland Oslo Horse Show inngår som en av totalt 11 kvalifiseringer i den vest-europeiske ligaen, der alle stevnene er innendørs. To av de tradisjonelle arrangørene, Helsinki og Stuttgart, har avlyst sine stevner for sesongen 2021/22. Finalen 2022 arrangeres i Leipzig 6.-10. april.

Mer informasjon om Kingsland Oslo Horse Show 2021 får du her