Voltigesesongen godt i gang

Sist helg gikk startskuddet for voltigesesongen 2023, med L og D-stevne hos Indre Haugaland Ryttersportsklubb og D-stevne hos Søndre Nordstrand Rideklubb. Sesongstarten var mangfoldig og hektisk, for samme uke ble det også arrangert to lokale breddetreninger samt et trener-longør seminar.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Elisabeth Helland/Scarlett (longør Kaia Hegre) vant A-programmet ved voltigestevnet hos Indre Haugaland Ryttersportsklubb sist helg. (Foto: Arne Apeland)

Hos Indre Haugaland Ryttersportsklubb på Haugaland Hestesport Arena var det totalt 30 startende i alle nivåer. I tillegg var det knøtteklasser for de aller yngste. Totalt 8 hester utgjorde den firbente innsatsen i løpet av helgen.

Vinner av A program/2* ble Elisabeth Helland fra Sandnes og Jæren Rideklubb, med hesten Scarlett og Kaia Hegre som longør.
I B program/1* var det Sindre Nordeide, også fra Sandnes og Jæren Rideklubb, som gikk til topps, på hesten Leksuss og med Kaia Hegre som longør.

Klubben dro voltigestevnet vel i havn – som de pleier – og i august er det nettopp Haugaland Hestesport Arena som danner rammene rundt årets NM.

Sindre Nordeide/Leksuss (longør Kaia Hegre) tok seieren i B-programmet hos Indre Haugaland Ryttersportsklubb. (Foto: Privat)
Voltige får oppslutning i Haugesundsområdet - her er glade representanter fra Haugesund, med hesten Denni (Dancing Star) og longør Thea Christine Vikse Nes. (Foto: Arne Apeland)

Hos Søndre Nordstrand Rideklubb handlet det om tønne og mekanisk hest under D-stevnet, et stevne som de arrangerte i forbindelse med en breddetreningssamling. Her var det både lokale deltakere fra arrangørklubben samt tilreisende fra Arendal og Grimstad Rideklubb og også Askim Rideklubb.

Vinner av A-programmet ble Ane Sophie Bratsberg fra Søndre Nordstrand Rideklubb, mens vinner av B-programmet ble Mathilde Hatlevold Gjennestad fra Arendal og Grimstad Rideklubb. Det ble en AGR-utøver som gikk til topps også i C-programmet – Sulia Therés Vigersøl-Olsen.

Resultater fra begge stevnene kan du finne her

Pangstart på sesongen

To stevner på én helg, to lokale breddetreninger og et trener -ongør seminar samme uke, med internasjonale krefter som nederlandske Nienke de Wolff og FEI-dommer Rob de Bruin – voltigesesongen gikk virkelig i gang med et brak sist uke. Og mer skal det bli – som for eksempel landsleir i voltige nærmere sommeren. Sportsutvalget voltige meddeler at de er i full gang med å ferdigstille invitasjonen til denne leiren som skal være hos Arendal og Grimstad Rideklubb 18.-20. mai.