Voltige både hjemme og ute

Mens Sandnes og Jæren Rideklubb arrangerte Vårfyken Voltige med et bredt register klasser helt fra knøtteklasse og kostymeklasse på tønne til A program, var Kristine Åssveen ved det internasjonale voltige-stevnet i Kaposvár, Ungarn, og deltok i 3-stjerners klasse for seniorer.

Kristine Åssveen, her avbildet under NM 2022 der hun satte personlig rekord i kür sammen med hesten HH's Czardas, satte i helgen i gang sin internasjonale sesong, nå med hesten Herceg. (Arkivfoto: Kristine Johansen)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Kristine Åssveen stilte til start i CVI3* i ungarske Kaposvár, en stevneplass med adskillige internasjonale toppstevner på sin CV, både i form av VM og flere EM.

Til Kaposvár hadde Kristine med seg den ungarske hesten Herceg, og det var Natalia Sandor som var hennes longør. Første runde gikk det ikke helt som hun hadde håpet, og noen dyre feil kostet poengmessig. Fasit ble en total poengsum for teknisk kür og obligatorisk 5,796.

Med sin gode rutine i ryggen la hun dette bak seg og fokuserte på oppgavene i küren - og presterte godt. Poengmessig gikk det rett oppover, og hun avsluttet innsatsen i Kaposvár med en poengsum på 7,154. Med det endte hun med en total på 6,249 – hvilket er en hårsbredd fra EM-kravet på 6,500.

Med dette har Kristine fått en god igangsettelse av sin sesong, en sesong der deltagelse i EM på Flyinge siste helgen i juli er et viktig mål.

Resultater

Voltige på hjemmebane

Hos Sandnes og Jæren Rideklubb handlet det om voltige for en bred gruppe utøvere under Vårfyken Voltige – et Lands- og Distriktsstevne med jevne konkurranser og god deltakelse og i A og B klassene. Det var åtte startende i A programmet, her gikk vinnersløyfen til Linnea Aanonsen/Gucci Gicarda med Marie Hatlevoll fra Arendal og Grimstad Rideklubb. På andreplass fulgte arrangørklubbens Gina Boganes Apeland/Risvangs Ducati med Kaia Hegre. Tredje sløyfen i klassen ble delt ut til Anniken Hatlevoll Gjennestad/Gucci Gicarda fra Arendal og Grimstad Rideklubb. Longør var Marie Hatlevoll.

I B-programmet var det Hanna Lande Henriksen/Scarlett 689 som sikret seg seieren foran Lova Johansen/Magic Montender. Longører var henholdsvis Karete Høiberg Johansen og Kaia Hegre – og de to utøverne representerer Sandnes og Jæren Rideklubb og Arendal og Grimstad Rideklubb.

C-programmet telte tre startende, her vant Sulia Therés Vigerstøl-Olsen/Gucci Gicarda fra Arendal og Grimstad Rideklubb. Longøren her var en som gjentatte ganger befant seg i sentrum av sirkelen under stevnet – Marie Hatlevoll. I C- og D klassene sanker utøverne poeng i Flyercup.

Resultater

Hesten Gucci Gicarda var den firbente bak flere rosetter - her sammen med Linnea Aanonsen (th) som vant A programmet og Anniken Hatlevoll Gjennestad som i sin A program debut ble nummer tre. (Foto: Privat)