VM-kvalifiseringer og flotte prestasjoner

De norske kuskene til start ved det internasjonale stevnet i Åstorp helt syd i Sverige, kan både se tilbake på en vellykket avslutningssøndag der presisjonskjøring stod på programmet, og et vellykket stevne sett under ett. Tre seniorkusker har nå VM-kvalifiseringene sine i boks, og ungkuskene har også markert seg positivt.

av
Sille Kasin
Øivind MIkkelsen vant dagens presisjonskjøring og er nå en av de tre som har VM-kvalifiseringene sine i boks. Arkivfoto: @ Biene Sierla

På lik linje med de foregående dagene kan både erfarne norske seniorer og ungkusker vise til flotte prestasjoner denne søndagen. I dag stod presisjonskjøring på programmet, og flere krabbet dermed opp på sammenlagtlistene under helgens stevne i Skåne. Blant annet toppet ungkusktalentet Adriana Johansen Lund Støen juniorenes presisjonskjøring med ponnien sin, Frondraig Cardi Bach, og erfarne Øivind Mikkelsen kjørte også Cartoon Hedegaard inn til presisjonsseier i CAI3*.

Fornøyd landslagsleder

En godt fornøyd NRYF landslagsleder i kjøring, Linn Støkken Nielsen, rapporterer om at VM-kvalifiseringer nå hyggelig er i boks for flere av de norske seniorkuskene våre. Landslagslederen påpeker også at hun er godt fornøyd med ungkuskene denne helgen:

- Både Wenche Johannesen, Øivind Mikkelsen og Maria Henriksson har oppnådd VM-kravene under helgens stevne, er nå formelt kvalifisert til årets VM. Jeanette Lund Støen mangler nå kun én kvalifisering, og jeg regner derfor med at også denne er på plass i løpet av de nærmeste ukene. Og når det gjelder ungkuskene våre, så er jeg også veldig fornøyd med innsatsen deres denne helgen, forteller hun, og legger til: - Mange av dem har oppnådd viktige mål.

Stolt sportsutvalgsleder

En annen som også har mye pent å si om den helgens norske innsats i Skåne, er Elin Hilling som er leder av NRYF sportsutvalg kjøring. Engasjeert bobler hun over av positivitet, både om stevnet og de norske kuskene til start.

- Jeg er så stolt av å få reise med en så dedikert og dyktig gjeng, der alle viser seg frem og oppnår gode resultater og sikrer nye erfaringer. Det er er så godt å se hvordan landslagsledelsen ser og jobber med hver enkelt utøver, og Maria Henriksson, da – som i tillegg til å tilby alle ungkuskene trening og oppølging, også presterer så utrolig godt selv, ivrer hun. -Det har vært en fantastisk stevnehelg i Åstorp. Arrangørene er gode, og stevnestedet er flott. Og med en gjeng med så flinke «norrbaggar» på plass, så måtte det jo bare bli bra. Nå gleder jeg meg virkelig til fortsettelsen, avslutter hun smilende.

Resultater:

Et lite knippe norske utøverne med suksess i Skåne denne helgen - Solveig Eline Eikeberg og Bjarta Bjarnhild, Lise Kosmo Gylseth og Blikra Admiral Doffen, Wenche Johannessen og Engkildegaards Saturn, Simon Lande og Dalbys Maisol, Adriana Lund Støen og Frondraig Cardi Bach og Jeanettte Lund Støen og Penlanrug Black Knight. Foto: Privatch