Regnvær ble en utfordring for kuskene som deltok i helgens internasjonale kjørestevne i tyske Bühl, men både Maria Henriksson og Britt Scharffenberg kjørte inn VM-kvalifiseringen likevel.

hest / Norges Rytterforbund
To norske ekvipasjer har VM-kvalifikasjon i boks etter helgens internasjonale kjørestevne i Bühl, Tyskland. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Maria hadde med seg to hester, og innledet med seier i dressuren i CAI2*-H1 med unghesten Marko, mens det ble en 13. plass på Maria og Jelviro i CAI3*.
Stevneområdet var allerede godt og vått ved ankomst, lastebilene måtte slepes inn på parkeringen, og før lørdagens maraton sørget værgudene for ytterligere med rikelig vanning. Utøverne stod derfor overfor en tung oppgave, og kuskene kjørte deretter. For Maria og Jelviro handlet dette stevnet om å sikre VM-kvalifisering, og Maria gikk derfor inn for en rolig, men sikker runde. Begge hestene fullførte sin respektive runde i god stil, men Maria valgte å stå over søndagens presisjon med unge Marko idet det i løpet av natten var blitt pøst på med ytterligere store mengder vann. Jelviro gikk en god runde mellom kjeglene og endte som nummer 14 i klassen sammenlagt.

Britt Scharffenberg/Leopold D. van Altrido innledet med en dressur som var innenfor det som var håpet – innenfor kravet til VM. Under de forholdene som var i Bühl, handlet resten om å gjennomføre trygt og rolig også for Britt og Leo. Resultatmessig sammenlagt ble fasit en 19. plass i CAI3*-H1 for denne ekvipasjen.

Med måloppnåelse i boks for begge de to VM-aktuelle hestene gjenstod kun én stor oppgave – å bli trukket ut av all gjørmen på stevneplassen.