Vintercup i kjøring ruller videre

Søndre Aas gård kjøre- og rideklubb hadde et maraton av en søndag – de åpnet dørene for sesongens andre stevne i Leietau.no's vintercup. Denne gangen deltok hele 45 ekvipasjer i stevnet som rommet den populære cupen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Det følger mange oppgaver med når man er blant de som organiserer et stevne - men Victoria Kopke de Fonseca (kusk) og Amanda Brække Nærstad (groom) klarte også å kile inn en start i utdanningsklassen med dølahesten Tøftumsbakk Brutus. (Foto: Privat)

Sesongens første cup-stevne ble arrangert i begynnelsen av november i fjor på Lykseth Gård på Hamar, nå var det Oslo som var arnestedet for kuskegleden. Leietau.no's Vintercup har som mål å motivere til mer vinteraktivitet også for kjøresporten – og 48 ekvipasjer til start på søndag sier sitt om at man oppnår det som er hensikten.

Ingen stevner gjør seg selv, det krever adskillig med tid og krefter fra frivillige. Det var mange som bidro til at dagen på Søndre Aas gård ble vellykket – og to gode eksempler på dette var en duo som også klatret opp i vognen i løpet av dagen; Victoria Kopke de Fonseca og Amanda Brække Nærstad. Disse sitter begge i styret i klubben og holdt både i tøylene til dølahesten Tøftumsbakk Brutus som gikk utdanningsklasse og i tøylene som styrte stevnet.

Cupen går i kombinert maraton, det vil si en presisjonsbane med maratonhinder. Klassene går i utdanning, lett, middels og vanskelig, i tillegg er det en egen klasse for shetlandsponni utdanning og en klasse for children lett. Banebygger denne gang var Mikkel Davidsen.

Leietaus.no's Vintercup har som mål å øke aktiviteten vinterstid innen kjøring. (Foto: Privat)

Fire flotte shettiser stilte med sine kusker i shetlandsponni utdanning, vinner ble Solveig Erica Wiger/Træthaugs Sara fra Stav Kjøre og Rideklubb.

14 startende var det i Utdanning hest og ponni, her gikk Kine Poulin Auråker/Queen fra Halden Rideklubb til topps, foran Andreas Nøkleby Knutsen/Liagubben fra Hedemarken Rideklubb og Camilla Winterseth/Drevlands Trym og Fladbergs Felix fra Råde og Onsøy Rideklubb.

I klass lett for hest og ponni var det Solørkusken Nora Kulblik Sorknes som gikk til topps med Welinas Jenni, foran Preben Omar Mittet/Elstad Blesen fra Rauma Hestesportsklubb og Camilla Winterseth/Drevlands Trym og Fladbergs Felix.

Children-klassen ble vunnet av hjemmekusken Embla Kinge Bergland/Søndre Lykke, foran Milla Jeksrud Hovelsen/Tufte Karisma (RORK) og Andreas Nøkleby Knutsen/Liagubben.

Embla Kinge Bergland/Søndre Lykke fra arrangørklubben vant children-klassen. (Foto: Privat)

Det ble hjemmeseier også i Middels B, her gikk Frida Kristine Hansen til topps.

I Vanskelig B var det tre startende.

Neste stevne i denne cupen er 20. februar på Kalnes videregående skole, i regi av Sarpsborg og Omegn Rideklubb.

Saken vil oppdateres etterhvert med de siste resultatene.

Resultater