Viljen er lengre enn veien: Kjørte 11 timer for å være med på breddesamling

Norge er et langstrakt land, og noen har lengre vei enn andre. Mye lenger vei. Men når viljen er villig til å strekke seg lenger enn veien er lang, ja, da kjører man 11 timer uten å blunke. Sist helg arrangerte Sportsutvalget dressur regional breddesamling for i Målselv, med 13 ivrige deltagere fra et stort geografisk område.

av
Rebecca Ballestad-Mender
28.-29. mai arrangert Sportsutvalget dressur på nasjonalt senter for Nordlandshest/Lyngshest i Målselv, med flere svært langveisfarende deltagere. Bildet viser Ella C. Scanche på utebanen. (Foto: Privat)

Siste helgen i mai ble brukt på rytterglede for et engasjert knippe utøvere i nord. Sportsutvalget dressur (SU-D) arrangerte da for aller første gang en regional breddesamling så langt nord – et tiltak som ble tatt godt imot. Dressurrytter og trener Louise Almlund Løkken dro til Målselv sammen med Ingrid Jacobsen fra SU-D. Samlingen ble holdt på nasjonalt senter for Nordlandshest/Lyngshest på Olsborg i Målselv. Lokal primus motor for samlingen var Hilde Løvhaug fra Midt-Troms og Omegn Rideklubb.

Når man er motivert

De regionale breddesamlingene som SU-D arrangerer rundt omkring i Norge er ment å være et tilbud til de som ønsker å bli konkurranseryttere på sikt. Tanken er at et slikt regionalt tilbud kan gi ekstra motivasjon for videre læring og utvikling.

At det er motiverte ryttere i nord, levner samlingen i Målselv ingen tvil om. De 13 deltagerne kom fra Tana lengst i nord, de kom fra Karasjok, Tromsø, Nordreisa, Målselv, Sørreisa, Balsfjord og Senja.

-Vi hadde en veldig hyggelig med blandet drops av hester og ryttere, mange flinke og motiverte deltagere, sier Ingrid. – Når du tenker på at de kom både fra Karasjok og Tana, med reisevei på henholdsvis 8 og 11 timer, og da kjørte de via Finland – da skjønner vi jo at de er motiverte! Den motivasjonen imponerer og er noe vi tar med oss videre – det var en flott helg!

-På samlingen var det engasjerte og lærevillige elever i ulike aldre – yngste var åtte år, forteller Louise. -Det var mange som satset stort og som hadde kjørt langt – investert mye i det å kunne utvikle seg i dressur, med den utfordring det er ved å bo så langt nord.

Trener for helgens ryttere var Louise Almlund Løkken, her sammen med Lotte Evenmo. (Foto: Privat)

Helgen bestod av både teori og praksis. – Vi jobbet på flere forskjellige klassenivå, fra LC til MA, vi hadde teori hvor vi både teoretisk og praktisk la vekt på å forstå treningsskalen, sier Louise og legger til med et smil: - Det var en veldig trivelig helg i nord, med godt selskap, et fint anlegg og et arrangement som forløp helt som det skulle.

Samlingen bød på både teori og praksis. (Foto: Privat)
Flere fikk en anledning til å fylle på med kunnskap. (Foto: Privat)
-Det var mange som satset stort og som hadde kjørt langt – investert mye i det å kunne utvikle seg i dressur, med den utfordring det er ved å bo så langt nord, sier Louise, her sammen med Marte Engjaberg. (Foto: Privat). (Foto: Privat)

Helt klare for nye kjøreturer

-Rytterne som deltok var på nivå fra LC til MA. Det ble to lærerike dager, både med praktisk undervisning og lærerik teori om treningsskalaen, forteller Hilde Løvhaug. – Troms og Finnmark Rytterkrets har flere satsende dressurryttere, flere av dem har tidligere deltatt i NM og har som mål å fortsette å utvikle seg og satse i dressur. Det var en fin samling sammen med Ingrid og Louise, lærerik og inspirerende for rytterne og vi alle håper at vi får flere muligheter til å ha en slik samling igjen!

Helgen i Målselvs satte strek under et faktum - lange avstander stopper ganske enkelt ikke ryttergleden. Dette smilet kommer fra Silje N. Tangen. (Foto: NRYF)