Victoria vel fremme i La Coruña

Victoria Gulliksen er Norges rytter når Europas toppryttere denne helgens samles til ny World Cup-helg, denne gang i La Coruña, Spania. Turen fra Madrid til La Coruña var riktignok litt som å kjøre E-18 forbi Tvedestrand tirsdag kveld, men nå er snøstormene et tilbakelagt kapittel for rytteren, og Victoria og hestene er vel fremme på stevneplassen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Victoria Gulliksen. (Arkivfoto: NRYF)

Stevneplassen The Casas Novas vil denne helgen for fjerde gang by på en World Cup-kvalifisering i den vest-europeiske ligaen. I tillegg vil stevnet som går fra 10.-12. desember romme flere 5-stjerners og 1-stjerners klasser.

For to uker siden red Victoria ved World Cup-stevnet i Madrid. Siden da har hestene stått oppstallet ved en stall i den spanske hovedstaden.

-Det hadde ellers blitt en for lang reise for dem, forklarer Victoria.

La Coruña er en havneby helt nordvest i Spania. Kjøreturen fra Madrid til denne byen helt ut mot Atlanterhavet er på om lag 60 mil. Den kjøreturen var ikke helt problemfri for Victoria denne gang.

-Vi har kjørt igjennom to snøstormer på veien, vi måtte av motorveien og det tok ganske lang tid. Men hestene har tatt det helt fint, forteller rytteren som akkurat har kommet frem og er ute og leier på hesten hun sikter mot den viktigste klassen med; den 12 år gamle hannoveranervallaken Papa Roach e. Perigeuex/Zeus .

Victoria går for et godt resultat denne helgen, og Papa Roach gir henne troen på at det kan gå i boks.

-Han hoppet veldig bra i Madrid. Han virker som om han er i veldig god form, så jeg håper det går bra i helgen, smiler Victoria.

I tillegg til Papa Roach har Victoria med seg Belle Fayvinia Z, en 10 år gammel Zangersheidehoppe e. Baloubet du Rouet/Raphael til La Coruña.

World Cup-klassen går søndag klokken 17.00.

Start- og resultatlister