Sprang

Victoria og Isabel til OL for Norge

Olympiatoppen har foretatt uttaket til OL i Paris – det blir Victoria Gulliksen og Isabel Freese som representerer Norge i henholdsvis sprang og dressur .

hest / Norges Rytterforbund / Victoria Gulliksen / Isabel Freese
Victoria Gulliksen/Mistral van de Vogelzang og Isabel Freese/Total Hope OLD er tatt ut til å representere Norge i OL i Paris. (Foto: SportfotosLafrentz.de/Lukasz Kowalski)
av
Rebecca Ballestad-Mender

I dag har Olympiatoppen foretatt sitt tredje uttak i OL, og nå er det klart – de to kvoteplassene Norge har innen hestesport, en innen dressur og en innen sprang, går til henholdsvis Victoria Gulliksen og Isabel Freese.

-Vi er glade for å være representert både i sprang og dressur, og vi er stolte over begge ekvipasjene som skal representere Norge i Paris. Det er to ryttere som begge har jobbet målbevisst gjennom sine karrierer og som nå kan se at alt arbeidet de har lagt ned gjennom mange år har ført til at de er tatt ut av Olympiatoppen til å ri for Norge. Det er stort, veldig stort – det kreves mer for å bli tatt ut enn «bare» å være kvalifisert. Det er et nåløye å komme gjennom, og vi er stolte over at vi har ekvipasjer som har det som kreves fra Olympiatoppen for å representere Norge, sier sportssjef i NRYF, Nina Johnsen.

Victoria Gulliksen er tatt ut sammen med hesten Mistral van de Vogelzang, en 12 år gammel BWP-vallak etter Elvis ter Putte med Clinton som morfar, oppdretter Andre de Visscher. Denne vallaken eies av Stall Gullik og Koen Vandeputte. Victoria har ridd Mistral blant annet i Rolex Grand Prix i Belgia, Longines FEI Jumping World Cup ™ I Helsinki, Lyon, Stuttgart og Mechelen.

Isabel Freese er tatt ut sammen med den 12 år gamle hingsten Total Hope OLD (Totilas/Blue Hors Don Schufro, oppdretter Christine Arns-Krogmann, eier Øivind Bache, Lone Bøgh-Henriksen og Paul Schockemöhle. Ekvipasjen hadde en strålende sesong i 2023 der de toppet gode resultater med å bli nummer 15 i Grand Prix Special og 10 i Grand Prix Freestyle under EM i Riesenbeck. I sesongen 2024 har ekvipasjen sørget for både seier og flere plasseringer.

Sommer-OL i Paris arrangeres fra 26. juli til 11. august. Totalt skal det konkurreres i 329 øvelser fordelt på 32 idretter.

Relaterte artikler