Victoria med kurs mot World Cup-finalen

Med en tiendeplass i World Cup-klassen i Mechelen nyttårshelgen ligger Victoria Gulliksen på åttendeplass sammenlagt etter ni kvalifiseringer i den vest-europeiske ligaen. Det kan holde til finaledeltagelse, men med to kvalifiseringer til på planen håper Victoria å spikre en plass når finalen går i Omaha, USA, i begynnelsen av april.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach har World Cup-finalen i sikte. (Foto: NRYF)

Victoria har tatt turen hjem fra Belgia nå, for en bitteliten skiferie. 14 pluss har blitt byttet ut med gnistrende kaldt og snø i Norge. Det er en knapp uke siden hun var en del av startfeltet ved CSI5*-W stevnet i belgiske Mechelen.

Han var feilfri egentlig, det var jeg som gjorde feil.

Victoria Gulliksen om Equine America Papa Roach i Mechelen

Equine America Papa Roach helt klar for oppgavene

-Det var et veldig fint stevne, innleder rytteren. – Vi tok en liten pause etter Stuttgart, med tanke på at det skjer mye nå i januar og februar. Så vi var helt klare i Mechelen!

World Cup-partneren Equine America Papa Roach (Perigeux/Zeus) var der han skulle være fra første dag. – Han føltes veldig fin. Vi fikk et tidsfeil første dag, men det var fordi han var så sprek – jeg måtte bruke veggene litt for å bremse han, smiler Victoria.

Dermed gikk klokken – men feilfrie på hinder var de. Fredag var det tid for World Cup-kvalifisering, og ekvipasjen var så nær ved å bli en av de få som gikk feilfritt. Det holdt hele veien til siste hinder, der et ergerlig riv kom.

-I World Cup-klassen hoppet han veldig bra. Han var egentlig feilfri, det var jeg som gjorde feil, forteller Victoria. – Jeg vet at jeg ikke kan ha kontakt i tøylen på det siste steget, men likevel tok jeg litt kontakt for å støtte ham, hjelpe ham litt – og da kom rivet. Hesten min var i toppform, han var helt feilfri – det var min skyld. Det var utrolig irriterende – men sånn er det bare.

Hun fortsetter: - Heldigvis fikk vi poeng, jeg har blitt raskere på tiden. Det var høyt og vanskelig, men sånn er det i World Cup – sånn skal det være.

-Heldigvis fikk poeng, jeg har blitt raskere på tiden, sier Victoria om ekvipasjens gode innsats i Mechelen. (Illustrasjonsfoto: NRYF)

Jeg vet at jeg ikke kan ha kontakt i tøylen på det siste steget, men likevel tok jeg litt kontakt for å støtte ham, hjelpe ham litt – og da kom rivet.

Victoria Gulliksen

Går for to poengmuligheter til

Med sine 35 poeng, sanket inn etter en andreplass i Oslo, en sjetteplass i Helsinki og tiendeplass i Mechelen, ligger Victoria nå som nummer åtte på sammenlagtlisten i den vest-europeiske ligaen.

Det er de 18 beste herfra som går videre til finalen.

Med 35 poeng er det så absolutt en finale i horisonten for Victoria, men hun vil jobbe videre for saken. Ferden vil gå videre til Leipzig og Bordeaux.

-Vi tar en liten pause nå frem til disse to stevnene, og får jeg poeng der så føler jeg meg helt trygg. Jeg tror også at det jeg har nå vil holde, men det er litt for risky å stole på det. De foran meg kommer til å fortsette å ri og vil fortsatt være foran meg, jeg må bare passe på de som er bak meg.

Denne World Cup-sesongen har vært av typen ekstrem for Victoria, med flere uker i ledelsen som første norske rytter noensinne. Kommer hun til finalen, blir hun første norske kvinnelige rytter med der.

Men Victoria tar det hele med ro.

-Jeg har ikke tenkt så mye over det, men jeg er veldig fornøyd. Nå må jeg bare fortsette og holde hesten i form frem til finalen!

I kveld kan du se den sterke prestasjonen Victoria og Equine America Papa Roach sto for i Mechelen – fra klokken 18.00 sender Eurosport 1 høydepunkter fra World Cup.

Nå må jeg bare fortsette og holde hesten i form frem til finalen!

Victoria Gulliksen
- Jeg har ikke tenkt så mye på det, men jeg er veldig fornøyd, sier Victoria Gulliksen om sin fantastiske World Cup-sesong - så langt. (Foto: NRYF)