Victoria er klar for World Cup-finale

Siste kvalifisering i den vest-europeiske ligaen er over – og nå er det helt, helt sikkert: 31 år unge Victoria Gulliksen sammen med Equine America Papa Roach har som tidenes første norske kvinnelige rytter sikret seg en plass i World Cup-finalen i sprangridning i Omaha, USA, i april. – Nå ligger det hele hos meg, fastslår Victoria.

Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach - klare for World Cup-finale i USA i april. (Arkivfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Sesongens siste kvalifisering i den vest-europeiske ligaen gikk i Gøteborg i dag, og dermed ble den endelige listen klar. For Norges del var spenningen i stor grad knyttet det til hva denne siste klassen ville bety for Victorias del – hun lå som nummer ni og var ganske så sikker på finaleplass. Likevel var det spennende – hvor ville hun ende til slutt på denne listen over de 18 beste i den vest-europeiske ligaen?

Så kom den opp på skjermen – noen få ryttere hadde klart å ta nok poeng til å klatre foran henne, men endelig plassering ble nummer 12. Dermed er det helt, helt sikkert – Victoria Gulliksen blir Norges første kvinnelige rytter i finalen som går i Omaha, USA, 4.-8. april.

-Det har nok ikke helt gått opp for meg ennå, men det er jo helt fantastisk å ha nådd et mål som dette, sier Victoria. – Jeg har aldri ridd en slik finale før, men jeg vet at jeg har en hest med kapasitet til å gjøre det bra, det er opp til meg å holde fokus – det hele ligger hos meg.

Det er første gang en norsk, kvinnelig rytter er kvalifisert til denne prestisjefylte finalen.

-Selv om vi var sikre på finaleplass, så var det likevel spennende i dag – det er noe med en endelig liste, sier Nina Johnsen, sportssjef i Norges Rytterforbund om Victorias finaleplass. – Victoria har imponert over lengre tid nå, og dette bare bekrefter hvilken idrettsutøver hun er. Nå gleder vi oss til finalen!

Victoria fulgte med på klassen i Gøteborg sånn litt innimellom på veien hjem til Belgia fra stevne i Spania. – Det var en bra bane, den ga god konkurranse, fastslår hun om oppgavene rytterne i Gøteborg hadde i dag. – For min og Papis del var ikke Gøteborg noe vi tenkte å delta i, ringen der er ganske liten og det passer ikke Papi så godt, sier hun om sin kommende reisekamerat til USA, Equine America Papa Roach.

Den unge rytteren kjenner på gleden over å ha nådd et stort, sportslig mål, men har beina på jorden. – Det er en lang vei ennå, det er seks uker til vi reiser. Mye kan skje på den tiden, men jeg har en plan og vi er i god rute.

Endelig liste sammendrag FEI Longines Jumping World Cup vest-europeisk liga