Vi ser fremover og jobber videre

Det Pether Markne ønsket for sine tre lagryttere i dressur under mesterskapet i Herning var tre ritt som hver og en var fornøyd med. For Mathilde Merethe Klaesson gikk det akkurat som ønsket, men for Trude Hestengen og Isabel Freese ble det ikke den turen man så for seg. – Disse tre er tre gode ryttere, med tre flotte hester. De trenger å komme ut og sanke erfaring – nå ser vi fremover og jobber videre, sa Pether.

-Vi skal la det gå litt tid, finne nye krefter - og så skal vi se fremover og jobbe videre, sier landslagsleder i dressur Pether Markne etter mesterskapet i Herning. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Alle tre hadde en helt klar mulighet til at det Pether ønsket for dem skulle skje. De har alle i seg den kapasiteten i seg som skal til, både når det gjelder ryttere og hester.

For Mathildes del klaffet det helt med Sandbæks Rio El.

-Mathilde var super flink, det var imponerende at hun red så feilfritt. Hun var kald i hodet og hadde tingene under kontroll, fastslår landslagslederen.

Trude Hestengens velgående vallak Christianslund Fürstino ble påvirket av omgivelsene og fikk i skrittprogrammet tungen over bittet, noe som preget resten av programmet. – Trudes hest har alltid vært cool – den er cool. Men han er bare ni år og har begrenset med erfaring. Han har aldri vært utsatt for omgivelser som disse på Stutteri Ask Stadium. Han ble litt stresset av det, sier Pether. – Han gikk så fint på oppvarmingen, vi bare gledet oss til å se dem der ute. Isabels trener Holga Finken kommenterte det også, fastslo at han var en topphest – og så skjedde det som skjedde. Når hesten får tungen over bittet slik, da er det rett og slett ikke så mye man kan få gjort.

Isabels deilige hingst Total Hope er året eldre, men har i likhet med Fürstino noe begrenset med erfaring – ikke gått så mange mil stevnemessig. Hingsten kombinerer to karrierer, i tillegg til å gå i sporten er han også en ettertraktet avlshingst. Det er ikke den enkleste kombinasjonen i forhold til det å sanke erfaring på konkurransebanene. I lagkonkurransen søndag ble hingsten påvirket av omgivelsene, noe som kom til uttrykk i store feil i en tidlig piaff.

-Isabel er skuffet så klart. Total Hope er en flott hest, akkurat som Fürstino, men også han trenger å komme mer ut – og å kombinere avl og sport er ikke så lett. Isabel raste ned fra 75 til 60 prosent på den feilen, men så holdt hun hodet iskaldt, var fullstendig profesjonell og fikk det til å fungere. Det var riktig godt gjort, sier Pether.

– Men nå skal vi bare la det gå litt tid, finne nye krefter. Nå må vi bare se fremover og jobbe videre, vi har et meget godt utgangspunkt for fremtiden. Det er tre «coola tjejer», tre konkurransemennesker – med tre flotte hester - de har fremtiden foran seg.

-Vi har et godt utgangspunkt for fremtiden, sier Pether. (Foto: NRYF)