Vi har våre stjerneryttere på hjemmebane

Fredag ettermiddag gikk paraklassene i gang på Gjelsten Arena 2 under Nordisk Baltisk Mesterskap. Våre norske stjerneryttere, med de paralympiske medaljevinnerne Anne Cathrine Lübbe og Jens Lasse Dokkan i spissen, er på plass. Ennå er ingen medaljer delt ut – men publikum fikk nyte dressur i særklasse med norske topprestasjoner.

Ann Cathrin Lübbe/La Costa Majlund fikk en velfortjent høy prosent for fredagens Grand Prix ritt i grad II - 72,345 %. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det er all grunn til å møte opp ringside når våre pararyttere er i aksjon i løpet av mesterskapshelgen på Linnesvollen; de viser dressurridning som både inspirerer og gleder. Rutinerte ryttere viste frem velgående, avspente hester – og det ga både plasseringer og seire til Norge.

I Agria Para Grand Prix grad V ble det fjerdeplass til Christina Marcussen/Zorro Højris (Zorba Højris/I.P.S. Gribaldi) etter et program til 66,795 %. I Grad IV var det Hege Størseth som sikret norsk plassering – sammen med Hønnerups Lidell (Don Olymbrio/Classic) ble prosentresultatet 68,444 %. Ann Cathrin Lübbe/La Costa Majlund (Sir Lancelot M/Sir Oldenburg) var alene om å ri i grad II, men like fullt red Ann Cathrin forbilledlig godt og innkasserte velfortjente 72,345 % og en vinnerrosett. Jens Lasse Dokkan/Aladdin (Akinos/May Sherif) hadde tre gode konkurrenter i sin klasse, men duoen tok seieren med god margin – 73,375 % lød vinnerprosenten på, det var mer enn seks prosent mer enn nummer to, svenske Anita Johnsson/Currant LA (Durrant/Herkules).

Christina Marcussen/Zorro Højris tok en fjerdeplass i grad V. (Foto: NRYF)
Hege Størseth/Hønnerups Lidell viste et godt program og ble nummer tre i grad IV. (Foto: NRYF)
Jens Lasse Dokkan/Aladdin var i sitt velkjente humør av typen uslåelig ved første anledning på Linnesvollen. Seieren satt med drøye 73 %. (Foto: NRYF)