Vi har en ny norgesmester

Det handlet om 80 km om NM-medaljer hos Froland Rideklubb lørdag. Etter en sluttspurt over målstreken og tommel opp etter siste veterinærsjekk var det klart – årets norgesmester i jr/ur ble Malene Bergersen Bakken og Shanameh.

Malene Bergersen Bakken tok gullet etter en rask spurt på tampen av de 80 kilometerne. (Foto: Alf Magne Sjøveian)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det var totalt 10 startende i 80 km klassen, deriblant enkelte som ikke lenger kan skilte med å være junior. Men uansett var ekvipasjen fra Indre Haugaland Ryttersportsklubb den som toppet hele resultatlisten. Med sin 12 år gamle hoppe Shanameh (Plagiat/Elcatero) tok hun oppgavene de 80 kilometerne ga henne på strak arm. De fullførte rittet på tiden 04:04:55, med en gjennomsnittshastighet på 19,60 km/t. Det var imidlertid ikke mye som skilte denne ekvipasjen og sølvvinner – Ingrid Marie Jerdal Lervik og hennes Va Ajana (QR Marc/Monogramm) fra Kvinesdal Rideklubb hang tett på helt inn mot mål og utfordret Malene sterkt i spurten mot mål. Kun fire små sekunder skilte disse to ekvipasjene – gjennomsnittsfarten til denne ekvipasjen ble 19,59 km/t.

Årets norgesmester jr/ur distanse - Malene Bergersen Bakken/Shanameh. (Foto: Alf Magne Sjøveian)
Årets sølvvinner Ingrid Jerdal Lervik/Va Ajana. (Foto: Alf Magne Sjøveian)

Bronsen gikk til fjorårets sølvvinner – Victoria Helen Sæther/Nylands Shantaram (Eternal/AS Sinans Pacha) fra Lund Kjøre- og Rideklubb. De fullførte de 80 kilometerne på 04:30:39 og hadde en gjennomsnittsfart på 17,74 km/t. I den åpne klassen tok Astrid Dragset/Majeed Classic Khantaro (Manat/Monograf) fra Lund Kjøre- og Rideklubb tredjeplassen. De fullførte på tiden 04:30:38, med gjennomsnittsfart på 17,74 km/t.

Bronsevinner Victoria Helen Sæther/Nylands Shantaram. (Foto: Alf Magne Sjøveian)

Stevnet i regi av Froland Rideklubb var opprinnelig også satt opp til å romme NM for lag, men denne gang var det ikke nok klubber som stilte med lag og mesterskapet kunne derfor ikke gjennomføres.

Distansedagen på sørlandet rommet også en 50 km klasse, med 11 deltagere. Her vant Rita Eiesland Holen/ASE Rahyeelah (Jary El Jamal/Ch El Brillo) fra Gyland Hestesportlag foran Sara Lovise Eik Østrem/Rimi Rana (Erasmus/Pavlin) fra Lund Kjøre- og Rideklubb og Kari Eiesland/Falko Fazhion (Fazit-B OX/Monograf OX) fra Gyland Hestesportlag.

Resultater