Vi er en «perfect match»

Duoen Johan-Sebastian Gulliksen og Harwich VDL ble i dag nummer 19 individuelt i EM i Milano. Dette gjorde de etter to måneder sammen. – Jeg kjente det fort da jeg begynte å ri ham, at vi var en «perfect match, sier rytteren.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Foto: Madeleine Delp Bergsjø

EM-målet for ekvipasjen var å bli blant de 50 beste. At de ble blant de 25 som gikk videre til den individuelle finalen søndag var ren bonus.
Og et resultat av god ridning samt at de ser ut til å passe hverandre som hånd i hanske.

Vi kan alle være stolte

-De sto for en bra avslutning i dag, de tråkket litt på listen på vanngraven og tok en liten bom i trekombinasjonen. Men de har hatt et mesterskap som han kan være stolt av – som vi kan være stolte over, sier landslagsleder Mikael Kolind.

Han ser med forventning fremover når det gjelder disse to: - Harwich viste seg i helgen som en riktig god mesterskapshelg, som sammen med Johan kan komme langt. Det er utrolig godt at Johan har hesteeiere som kan ha en slik hest!

-Vi kan alle være stolte over prestasjonen til Johan og Harwich, sier landslagsleder Mikael Kolind. (Arkivfoto: NRYF)

Aldri før opplevd en så god match

Johan-Sebastian oppsummerer mesterskapet med et tilbakeblikk. – Hvis jeg ser tilbake, på hvor mange runder vi har gjort – vi har seks internasjonale runder og fire under NM, totalt 10 – jeg har ridd ham i to måneder. Så dette er litt ubeskrivelig, alt har gått så fort. Å vinne NM var en drøm, og å gjennomføre EM…

Han fortsetter: - Jeg blir mer og mer kjent med ham, også under dette mesterskapet. Den feilen vi gjorde ved vannet torsdag, den tok jeg med meg i dag. Da ble det en tråkk på listen, men vi kom bedre på rekken etterpå.

At Johan-Sebastian trives med sammen med Harwich (Arezzo VDL/Darco, oppdretter VDL Stud, eier Stall Gullik) er helt tydelig.
-Jeg har aldri hatt en hest som passer meg så godt som ham! Jeg har vært veldig heldig, jeg har hatt mange fine hester, som er forsiktige eller som har kapasitet. Men jeg har aldri hatt en med begge deler i den grad Harwich har – og som passer meg så godt ridemessig. Det skjer ikke så ofte at man får ri en hest som man passer så godt med. Jeg har hatt fine hester før, men så perfekt match som dette har jeg ikke opplevd før. Jeg kjente det fort at vi passet godt sammen, fra da jeg begynte å ri ham.

I Milano har hver dag vært en glede for Johan-Sebastian. – Jeg har bare gledet meg til å ri, hver dag!

Finaledagen visste han at han det at ekvipasjen hadde vært igjennom tre runder i tillegg til warm up ville kunne gå litt ut over overskuddet. Men følelsen i dag var også god.

Å ta NM gull var som en drøm forteller Johan-Sebastian - så, noen uker senere presterer til særdeles godt bestått i EM, ekvipasjen som kun har vært en duo i to måneder. (Arkivfoto: Helene Gjerde Aamdal)

Gleder seg til Oslo allerede

Rytteren roser banebygger Uliano Vezzani for alle hans baner gjennom mesterskapet, som fair og gode både for hester og ryttere. – Han har gjort en eksepsjonell jobb. Det har ikke vært noen «katastrofer», altså det har ikke vært noen ekvipasjer som har fått store problemer – det har vært helt fair, samtidig som han har klart å skille ut de beste.

Mesterskapet gikk på gress i Milano, og det har Johan-Sebastian sans for. – Jeg liker aller best å ri på gress, jeg merker at hestene liker det, de hopper godt på gress. At det regnet mye i forkant var også bare helt perfekt, det var en god vanning som gjorde at underlaget satte seg fint.

Neste mål og høydepunkt er på hjemmebane – Agria Oslo Horse Show. – Nå skal vi først ha en liten pause, så begynner vi forberedelsene til World Cup i Oslo. Jeg gleder meg allerede!