Verdensmesterskapet i Verona avlyses

Det har en stund hersket usikkerhet avviklingen av det planlagte verdensmesterskapet i distanse 19.-23. oktober i italienske Verona. FEI har nå avgjort at det avlyses, blant annet av hensyn til banens kvalitet og sikkerhetsspørsmål for hester og rytter.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Illustrasjonsfoto: FEI/Martin Dokoupi

Den italienske arrangøren ble gitt verdensmesterskapet helt tilbake i 2020, men underveis i planleggingen har det vært en økende uro rundt flere spørsmål i forbindelse med avviklingen. Dette gjaldt blant annet kvaliteten på banen, sikkerheten for hestene og rytterne og diverse detaljplanlegging.

FEI ga arrangøren 10 dagers frist til å besvare de spørsmål de hadde rundt den planlagte avviklingen, men etter å ha gått igjennom svarene har FEI avgjort at mesterskapet avlyses.

-Det var ikke noen lett avgjørelse og vi forstår at det får konsekvenser, men vi må ta vårt ansvar og respektere de vurderingene våre tekniske eksperter har gjort, sier FEIs president Ingmar de Vos i en pressemelding. – Vi har ventet inntil nå fordi vi oppriktig har håpet at dette skulle løse seg. Å avlyse tidligere ville ha vært for tidlig, å avlyse senere ville ha vært enda mer ødeleggende. Det er ingen tvil om at det har blitt lagt ned mye hardt arbeid både fra arrangørens side og fra FEI samt adskillige eksperter i forbindelse med planleggingen. Det er synd for alle involverte, men hvis eksperter mener at sikkerheten ikke er god nok , både på vegne av hester og mennesker, så er eneste rette valg å følge deres anbefalinger. Utøvere og forbund verden over har forberedt seg til dette mesterskapet, og vi er svært klar over hva denne avlysningen har å si for deres planer. Imidlertid har vi lært før at det ikke er noe rom for kompromiss når det kommer til velferden til hestene og rytterne. Vi vil nå rette all vår oppmerksomhet mot å finne en ny arrangør av FEI Endurance World Championship.

Det er bestemt at dette mesterskapet ikke skal arrangeres senere enn 30. april 2023. Mandag 12. september åpnes søknadsprosessen for dette. Kvalifikasjoner oppnådd i forbindelse med årets VM vil forbli gyldige.

Se mer her