Verdens beste kommer til KOHS

Det er kun én måned igjen til åpningen av årets verdenscupsesong på Telenor Arena – og allerede nå kan det avsløres at flere av verdens absolutt beste ryttere kommer til å satse på å plukke tidlige poeng i Oslo.

av
Ekstern part
Flere av verdens beste ryttere kommer til å satse på å plukke tidlige poeng i Oslo, deriblant verdenseneren Henrik von Eckermann og Jens Fredricson fra det svenske VM-gullaget i Herning. (Foto: Madeleine Delp Bergsjø)

Pressemelding Kingsland Oslo Horse Show

Blant de som allerede har meldt til stevnet finner vi meritterte navn som Marcus Ehning, Daniel Deusser og Marlon Modolo Zanotelli. Svensken som tok en sterk tredjeplass i fjorårets World Cup-klasse ved Kingsland Oslo Horse Show, og senere også en tredjeplass i selve finalen i Leipzig, Jens Fredricson, kommer tilbake i år. Lillebror Peder Fredricson har ikke stevneplanen helt klar for tiden som kommer.

Størst av alle påmeldte så langt er likevel den helt ferske verdensmesteren og eneren på verdensrankingen: Henrik von Eckermann!

– Det blir et fantastisk startfelt i år, og det er så utrolig gøy å se at verdens beste ryttere kommer til Oslo Horse Show, sier Morten Aasen.

Henrik von Eckermann og Peder Fredricson har egne innbydelser til verdenscupen, og i tillegg har Sveriges suksessfulle chef d’equipe, Henrik Ankarcrona, én billett å dele ut. Den gir han i år til Jens Fredricson, som planlegger å starte med VM-hesten Markans Cosmopolit, akkurat som i fjor.

– Det er stor interesse rundt den ene plassen, verdenscupen er helt klart noe rytterne prioriterer. Det er mange stevner på gang, men planen for Henrik er å ri i Oslo. Det kan hende det blir på King Edward, men det er ikke noe jeg kan love, sier Ankarcrona.

Stevneleder for Kingsland Oslo Horse Show, Morten Aasen, ser frem til å ta imot svenskene.

– Svensk hestesport er brennhet etter fremgangene i OL og VM. Det er utrolig hvilken utvikling som har skjedd i Sverige de siste årene. Vi er veldig glade for å se svenskene på startlisten hos oss, og det er ekstra heftig at vi får se en del av VM-laget på Telenor Arena, sier Morten.

Vil du se den helt ferske verdensmesteren og resten av det stjernespekkede startfeltet live i Oslo, så er det fortsatt mulig å kjøpe billetter både til hele helgen og til Longines FEI World Cup søndag 16. oktober. Hele heste-Norge møtes på Kingsland Oslo Horse Show, men arrangøren håper også å se masse energiske svensker i publikum i år!

Arrangørens hjemmeside