Vellykket start på førjulshestefesten

Nedtellingen til den store desemberhestefesten har pågått lenge, og endelig er den i gang. Og først ut under Norwegian Horse Festival 2022 – sportens yngste som gjennom Promotion Cup tidligere denne høsten sikret deltakelse i Norsk Ferdigplen Pony Cup, etterfulgt av årets første internasjonale sprangklasse.

av
Sille Kasin
Etter en både feilfri og stilsikker runde kunne Aurora Victoria Tellefsen vel fortjent glede seg over årets første ponniseier på NOVA Spektrum arena med De La Marcos Oliver. Foto: NHF/ Astrid Marie Årdal

Høydepunkter venter på rekke og rad disse nærmeste dagene under Norwegian Horse Festival på Lillestrøm, som dette året for første gang er lagt til adventstiden i desember. Slik følger Eirik Berentsen, primus motor for stevnearrangementet og godt hjulpet av Bjørn Rune Gjelsten, opp en kjærkommen tradisjon som vi kjenner fra kontinentet - en skikkelig desemberhestefest med god sport, topp underholdning for både store og små og innendørs handlegate som virkelig setter oss i førjulsstemning.

Sportens yngste promotører

Og først ut dette året – 31 ponniekvipasjer som alle har kvalifisert seg til start på NOVA Spektrum arena gjennom å promotere arrangementet i form av forhåndssalg av billetter til egne klubbmedlemmer, venner og kjente. Norsk Ferdigplen Pony Cup går over to innledende runder for ponni kategori 2 og 1 etterfulgt av finale på fredag, og da vil både sammenlagtvinnerne av årets Stilcup og Speedcup kåres.

Første runde denne onsdagen gikk i LA med bedømming 280, Feil og stil, og til sist var helgens sprangstildommere Marianne Tveter og Gitte Flam enige om at Aurora Victoria Tellefsen og De La Marcos Oliver fra Grenland Ryttersportsklubb i dag stod for den beste runden. Seier i klassen ble sikret gjennom en feilfri runde til gode 78.50 i stil. Skedsmo Rideklubbs Hanna Elisabeth Jackhelln med Golden Spirit ble nummer to med 77.50 stilpoeng, mens tredjeplasserte ble Linnèa Paulsen med Kuli’s Maybe Magic fra Drammen og Omegn Rideklubb med 76.00. Som nummer fire og fem ble Bertine Hagen Berentsen med Burnbrae Jack med 75.50 og Ronja Øverland Løvås med What A Dude fra Sandens og Jæren Rideeklubb med 73.00. Øvrige plasserte ble Alva Sjøkvist Krohn med Quantum Abenaki fra Hasle Hestesportsklubb, Malin Wangen Myrvold med Mosstown Lad fra Nes Rideklubb og Hedda Louise Reinfjell Topel med Tira fra Brunlanes og Stavern Rideklubb – med henholdsvis 72.50, 72.00 og 71.00 stilpoeng. Torsdag morgen entrer de 31 ekvipasjene til start ringen på nytt, også da over hinderhøyde 0,90 m/ 1.00 m, og med bedømming i feil og stil.

Sterk internasjonal start

Som en flott avslutning på årets første stevnedag under 2022-utgaven av Norwegian Horse Festival, fikk vi et første møte med 55 ekvipasjer i internasjonale CSI3* Small Tour 1,30 m. Topp 15 er nå direkte kvalifisert til fredagens finale, Obas Toppscore 1,35 m, mens kampen om de siste 15 plassene går i 1,30 i morgen, torsdag. Helt til topps i dagens kvalifisering som aller siste ekvipasje ut i startfeltet i åpenbar toppform, gikk den ni år gamle Diarado-sønnen Sg’s Diamant, godt ridd av Martine Myhrer Dyngeland og eid av Ulla Bergesen. 23 ekvipasjer sikret for øvrig dobbel null, og blant disse var 14 plassert.

En godt hoppende og lynrask Sg's Diamant med Martine Myhrer Dyngland i salen sikret årets første internasjonale sprangseier under Norwegian Horse Festival 2022. Foto: NHF/ Helene Gjerde Aamdal

Resultater:

Norwegian Horse Festival hjemmeside: