Vellykket mesterskapsstart

Seniorenes NM-felt 2022 er ikke av de største, men de elleve utøvere sørget like fullt for både mesterskapsstemning og spenning i kveldens 1. avdeling. Og det ble virkelig tett i toppen på Drammen Ridesenter, så mer spenning venter.

av
Sille Kasin
Med en rask og feilfri runde leder Johan Sebastian Gulliksen og Ambrosio d'Alcy årets NM sprang senior. Foto: NRYF/ Helene Gjerde Aamdal

I spissen for årets mesterskapsbaner står svenske Fredrik Malm. 1. avdeling av NM sprang senior denne torsdagen bestod av 12 hinder og 14 sprang. Hinderhøyden var 1,45 m, og feilpoeng ble gjort om til straffesekunder. Den rutinerte banebyggeren, som også gjestet Drammen Ridesenter i fjor, bød på en bane med blant annet to kombinasjoner og et kreativt innslag med alternativ 8a – b, hvor b-elementet kunne forseres enten rett frem eller på skrå.

Til sist skulle det vise seg at Johan Sebastian Gulliksen og den 12 år gamle vallaken Ambrosio d’Alcy (Cabdula du Tillard x Calvaro F.C.) trakk lengste strå gjennom en forrykende feilfri runde, og duoen leder nå norgesmesterskapet før morgendagens 2. avdeling.

- Dette er en spennende ny hest som jeg ikke kjenner så godt, for jeg fikk ham rett før jul, og har derfor ikke ridd så mange konkurranser på ham ennå, forklarer Johan i det han hopper av hesten og overlater ham til groom Anna.

Et lykkelig team fra Stall Gullik AS er klare for den spennende fortsettelsen av årets seniormesterskap. Foto: NRYF/ Sille Kasin

- Men jeg tror det er en veldig bra hest, og en veldig bra match for meg, fortsetter han. - For oss er VM i Herning et stort mål i år, og der prøver vi jo kanskje å kvalifisere et lag til OL i Paris, så dette norgesmesterskapet blir på en måte forhåpentligvis starten på noe større. Vi må jo begynne et sted, bygge tillit og bli kjent med hverandre, og i dag var banen 1,45 m, og VM er 1,60 m, så det er jo enda høyere.

Johan gir dagens vinnerhest en ekstra klapp, stiller villig opp til fotografering og fortsetter:

- Det å bygge tillit tar jo i hvert fall alt fra åtte måneder til evigheten. Og pappa har jo vunnet hele elleve norgesmesterskap, så nå som han ikke er på plass, så må jo jeg gi det et forsøk å vinne det, da, smiler han. - Nå har vi fått en god start, og det er fortsatt tre store runder i igjen, men det er deilig å ha kommet i gang og kjenne at man faktisk har fått en god start, avslutter han fornøyd.

- Jeg tro denne hesten er en veldig bra match for meg, smiler Johan Sebastian Gulliksen. Foto: NRYF/ Helene Gjerde Aamdal

Andre ekvipasjer som også kan se tilbake på en god start på årets mesterskap, er Fredrik Berg Seim og hans «Bambi» Quevara Van De Vlierbeek Z (Quintus X Omar), og Solveig Fotland Newerman og Ballerina (Calido I Acobat II). Førstnenvte leverte en nær sagt perfekt og rask runde og ligger dermed som nummer etter kveldens 1. avdeling, mens sistnevnte også fikk en skikkelig powerstart, som hun selv leende kunne bekrefte. De to ekvipasjene ble plassert som nummer to og tre.

Fredrik B. Seim og "Bambi" leverte en fabelaktig 1. avdeling, og ligger nå kun ett feilpoeng etter foreløpig leder. Foto: NRYF/ Helene Gjerde Aamdal
Solveig Fotland Newerman og Ballerina fikk en powerstart som ønsket, og ligger foreløpig på to feilpoeng. Foto: NRYF/ Helene Gjerde Aamdal

Regjerende seniormester, Therese Søhol Henriksen fra Sarpsborg og Omegn Ridelubb, var også blant dem som fikk 1. avdelingsbanen til å se enkel ut. Med en godt hoppende Cyclone L’epivent (Ulixe Arpege Pierreville) ble alle bommer holdt hoppe, og duoen stiller derfor også med et godt utgangspunkt.

Et godt utgangspunkt for mesterskapet videre har også Silje Ludvigsen Dalen og Babouche van het Koningshof Z (Baloubet du Rouet Cassini II), for også denne duoen ligger innenfor ett riv opp til foreløpig leder.

I fredagens 2. avdeling byr Fredrik Malm og team igjen på en 1,45 m-bane – men da med trekombinasjon, et par høye rekker og åpent vann i tillegg. Startsignalet for mesterskapsklassen på Gjelsten arena går klokken 19:00, og både NM og alle øvrige klasser under Drammen Spring Tour streames live på ClipMyHorse.

Resultater: