Vellykket kjørehelg

Iblant gjør det ikke noe om reiseveien til stevner er noe lang. Denne helgen sikret nemlig Jeanette Lund Støen formell VM-kvalifisering ved det internasjonale kjørestevnet i Estland.

Jeanette Lund Støen og dressur og presisjonsgroom Veronica Richvoldsen har all grunn til å slippe gleden løs under æresrunden i CAI3*. Foto: Rein Leib
av
Sille Kasin

Ved det internasjonale kjørestevnet i Pärnu i Estland denne hnullelgen ble et viktig mål nådd for landslagskusk Jeanette Lund Støen og den 15 år gamle vallaken hennes, Penlangrug Black Knight (Thorneyside The Terminator x Penlangrug Dawn Express). Etter en på alle måter suksessfull stevnehelg ved CAI3* er nemlig nå ekvipasjen formelt kvalifisert til høstens og årets store happening i sportskjøring, nemlig VM i Frankrike 2022 på fantastiske Haras du Pin i Normandie.

Med en score på 53.77 straffepong og en foreløpig tredjeplass, la den meritterte landslagskusken et godt grunnlag for å kunne innfri det det formelle VM-kravet allerede første konkurransedag. Og deretter gikk det bare én vei.

I gårsdagens maraton kjørte den formsterke duoen nemlig inn til seier og la seg i delt ledelse, før sammenlagtseieren ved CAI3* i Pärnu ble sikret gjennom en nydelig dobbeltnullrunde i presisjon denne søndagen - med totalt 117.43 straffepoeng.

Da vi snakket med landslagsleder Linn Støkken Nielsen i forbindelse med det internasjonale kjørestevnet i Åstorp, Sverige i midten av mai, påpekte hun følgende:

- Nå har vi VM-kval i boks for tre kusker, nemlig Wenche Johannessen, Øivind Mikkelsen og Maria Henriksson. Jeanette Lund Støen mangler én kvalifisering, men den er forhåpentligvis innenfor rekkevidde i løpet av få uker.

Og ja, det var den! Og med dette har nå altså Norge hele fire ekvipasjer som har VM-kravet i boks, og formelt er kvalifisert til start under verdensmesterskapet på Le Haras national du Pin, "Hestenes Versailles".

En forrykende maraton andre deg var med på danne et flott grunnlag for helgens triumf i Estland. Her er Jeanette Lund Støen, maratongroom Joakim Lund og Penlangrug Black Knight i full sving. Foto: Rein Leib

Med til Estland var også Jeanettes ponni, den tolv år gamle vallaken Frondraig Cardi Bach (Swalesmoor Brenin Aur x Brynithon Charlotte). Duoen startet i ponnienes CAI2* og viste seg virkelig frem på beste vis. Fredag toppet ekvipasjen dressuren med 58.60 straffepoeng, og lørdagens presisjonskjøring resulterte også i seier. I dagens marathon viste ekvipasjen også klasse og vant til sist sammenlagt med 116.84 i straff.

Også med Frondeaig Cardi Bach gjenomførte Jeanette Lund Støen et strålende stevne og vant CAI2*-P. Foto: Rein Leib

Resultater: