Vellykket avslutningssøndag

Avslutningshelgen av Drammen Spring Tour bød igjen på klasser for noen og enhver. På programmet stod blant annet Grand Prix-klasser både for children, ponni, juniorer og unge ryttere, og flere av deltakerne red også sine gjenværende finaler.

av
Sille Kasin
Sofie Bjerkan Knoff/ sprang/ponni/NRYF
En lykkelig Sofie Bjerkan Knoff tøyler kategori 2 Keegan's Duffy inn til helgens tredje seier i de nasjonale ponniklassene. Foto: Helene Gjerde Aamdal/ NRYF

På Gjelsten Arena 1, som er hovedarenaen i Drammen og der det fra gammelt av var gressmatte, startet dagen med Grand Prix for children med hinderhøyde 1.25 m. Startlisten rommet 22 ekvipasjer, og denne gangen måtte de norske utøverne finne seg i å se omhoppingen fra sidelinjen – etter å ha gått helt til topps i nasjonshoppingen på fredag. Twiggy Josefine Aas Sander har virkelig vist stigende form med Quinine gjennom de to helgene under Drammen Spring Tour, og sikret seg nok en finfin internasjonal sprangpremie gjennom en god firefeilsrunde.

Twiggy Josefine Aas Sander gratuleres med nok en flott plassering på Quinine - denne gangen som nummer fem i Children Grand Prix. Foto: Helene Gjerde Aamdal/ NRYF

Heller ikke i Global Trucks Grand Prix for ponni 1.25 m var de norske fargene representert i omhoppingen. Linnea Ovidia Åmodt Fossnes og Touchy Subject var imidlertid blant dem som viste seg godt frem i grunnomgangen, og ble med dette plassert som nummer fire i klassen.

25 ekvipasjer entret deretter ringen for å gjøre opp seg imellom om seieren i Grand Prix for juniorene med hinderhøyde 1.40 m. Fra startfeltet gikk syv ekvipasjer videre til en forrykende omhopping – for her ble det virkelig ridd fort. Av våre norske trakk Martine Berheim Skår og Dion lengste strået med en god andreplass, mens Fanny Josephine Wedel Jarlsberg red inn til fjerdeplass med Fogano de Verduizant.

Det holdt nesten for Martine Berheim Skår og Dion i dagens Junior Grand Prix, men en sterk internasjonal andrepremie er heller ikke å forakte. Foto: Helene Gjerde Aamdal/ NRYF

Victoria Celine Dalen og Catoo Bi du var på sin side eneste norske utfordrer i Grand Prix for unge ryttere, der hinderhøyden var hele 1.45 m. Innsatsen holdt denne gangen til en fin fjerdeplass.

Tidlig på formiddagen entret også toerekvipasjene arenaen for å gjennomføre den nasjonale Grand Prix-klassen sin med hinderhøyde 1.15 m presentert av Global Trucks. Her knep Sofie Bjerkan Knoff fra Tønsberg og Omegn Rideklubb seieren med Keegan’s Duffy, og duoen viste seg dermed helt suverene gjennom hele avslutningshelgen – med tre seiere av tre mulige.

I finalen av CSI2* Hööks Gold Tour Small Tour 1.40 m på Gjelsten Arena 2 sørget Pål Flam også for norsk på første med Eviola Kvg Z, mens Cornelia Kasin sikret beste norske plassering som nummer tre i finalen av CSI2*Small Tour Silver 1.20 m med Simply Cruise – etter at den lille storthoppende hesten har vært ute i barselpermisjon i flere år.

I siste klasse for dagen og helgen – finalen i CSI2* Bronze Tour 1.10 m – dominerte ikke bare norske ekvipasjer premieutdelingen på Gjelsten Arena 2, men også start- og resultatlistene. Juliette Louise Frodesen Cudmore vant klassen med Killerisk Harper Lee, etterfulgt av Vilde Elisabeth Sleipnes Selstad med B Jingle Star P Z som nummer to. På tredjeplass fulgte deretter Hanah Horn Larsen med Blixenkronens Falaision, mens Elise Wallman Stenberg og Rikke Budsberg fulgte på de neste plassene som nummer fire og fem med Tm Big Ben og Cayenne OfXlnz.

Pål Flam kan se tilbake på en riktig god avslutningshelg under DST og kunne i dag glede seg over topplasseringen i finalen av CSI2* Hööks Gold Small Tour med Evoila Kvg Z. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF

Og med dette var punktum satt for to vellykte uker med Drammen Spring Tour, der anlegget nå rustes opp for å ta imot årets deltakere under det tradisjonsrike Grand Prix-stevnet i juni.

Resultater:

Relaterte artikler