Veldig deilig å komme over 70 %

Mathilde Merethe Klaesson deltok i helgen ved 4-stjerners stevnet i Hagen – og det medførte ny personlig rekord i Grand Prix. – Det var deilig, smiler Mathilde.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Glad i Hagen: -Jeg har ridd nesten irriterende mange ganger til 69 og-noe denne sesongen, det var deilig å komme over 70 %, sier Mathilde Merethe Klaesson. (Arkivfoto: Lukasz Kowalski)
Laster annonse...

Fredag var Mathilde og hennes DWB-vallak Sandbæks Rio El (Skovens Rafael/De Noir, oppdretter Eigil Kirkegaard Nielsen) en av 24 startende i CDI4* Grand Prix klassen i Hagen, Tyskland. Det resulterte i et prosentresultat på 70,674 % og en fin syvendeplass. Den prosentsummen var også personbeste for Mathilde i Grand Prix.

-Det var veldig deilig, jeg har ridd nesten irriterende mange ganger til 69 og-noe denne sesongen, så det var veldig deilig å komme over 70 %!

Rytteren forteller at det innløp to feil i begynnelsen av toer-serien, men ellers gikk det ganske feilfritt. – Han var veldig fin helt fra oppvarmingen av, var veldig fin i formen – det var veldig bra!

Ekvipasjen inngikk etter dette i søndagens startfelt i Grand Prix Special. – Det pleier egentlig å være «vårt» program, men denne gangen var han best i Grand Prix, fortsetter Mathilde. – Han var ikke like fin i utgangspunktet som han var på fredagen, men vi gjennomførte likevel et helt fint program. Han var litt utålmodig før toer-serien og begynte å bytte i hjørnet, og så ble det en misforståelse i enerne på midtlinjen. Det ble dyrt, for det var da mellom to øvelser, og en av dommerne trakk meg på begge øvelsene.

Resultatet søndag ble 69,043 % og en 11. plass.

Siden midten av august har Mathilde oppholdt seg hos Isabel Freese i Tyskland. Nå gjenstår et internasjonalt stevne neste helg før turen bærer hjemover til Norge igjen. – På denne måten får jeg med meg litt mer når jeg først er ute!

Resultater CDI4* Hagen

Laster annonse...