Vel tilbakelagt maraton

Verdensmesterskapet i sportskjøring for ponni enbet, tospann og firspann begynner å dra seg til. Denne lørdagen stod fartsfylt maraton på programmet i Oirschot i Nederland for blant andre våre to norske VM-deltakere Øivind Mikkelsen og Simon Lande.

Lørdag stod maraton på VM-programmet for samtlige ponniutøvere til start både i mesterskapsklassene for enbet, tospann og firspann. Illustrasjonsoto: © ponydrivingoirschot.com
av
Sille Kasin

Årets mesterskapsklasse for ponni enbet i Oirschot i Nederland rommer i alt 40 deltakere. Etter at både dressur og maraton nå er tilbakelagt, ligger begge de to norske kuskene Øivind Mikkelsen og Simon Lande med ponniene Kraneveld's Giovanni og Dalbys Maisol fortsatt i nedre del av den foreløpige resultatlisten. Mens førstnevnte i kjent stil kjørte seg opp noen plasser under dagens fartsfylte maraton, gikk det omvendte veien for sistnevnte. De to norske kuskene ligger nå inne med henholdsvis 179.28 og 199.22 i straff når den avsluttende presisjonskjøringen står for tur i morgen, søndag.

Etter første VM-dag lå sveitsiske Cédric Scherrer/ Donovan's Dusty i bekvem ledelse i enbet ponni, og beholdt også denne gjennom en sterk prestasjon i maratondelen av mesterskapet denne lørdagen. Med i medaljekampen er fortsatt også den franske ekvipasjen Berengere Cressent/ Dakotha's Owen som fortsatt ligger som nummer to, mens Sebastien Pallen/ Zeldenrust's Renegade fra Belgia for alvor meldte seg på gjennom et forrykende avansement. Etter å ha ligget som nummer 14 etter dressuren, innehar den belgiske kusken nå en foreløpig tredjeplass.

Mens nederlandske Roidnde Rutjens nå har gått opp i en foreløpig ledelse i mesterskapsklassen for tospann og Marijke Hammink - også hun fra Nederland - knepent holder tak i den foreløpige ledelsen med firspann, leder nå Sveits sammendraget i lagkonkurransen foran Nederland og Tyskland.

Søndag skal samtlige utøvere vise seg frem i presisjon, og deretter venter medaljeseremonier både individuelt i enbet, tospann og firspann, samt for lag.

Resultater:

At tospannet Øivind MIkkelsen og Simon Lande vakte berettiget oppsikt med sine flotte dresser på åpningsdagen av årets VM i sportskjøring for ponni, er helt sikkert. Mens Øivind deltar i sitt syvende ,verdensmesterskap, deltar Simon i sitt første. Foto: Privat